Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

JAN KORDAAT

  •   keer gelezen   Column

Gek op grapjes. Moeten ze wel origineel zijn. Aan mijn gevoel voor humor wordt door veel lezers getwijfeld. Haal ik uit de ingezonden en mondelinge reacties. Ben bang dat het er deze week niet beter op wordt.

Sperma! Daar ga ik niet mee scoren. Voel uw walging. U verwacht een smerig stukje. Pikant en tegen schunnig aan. Fout! Trouwens, enig idee hoe u zelf bent ontstaan? Uit Legoblokken? Duplo of Mecanodoos? Zeur dan niet.

Jan Karbaat. Moet ik eigenlijk om lachen. Klopt natuurlijk van geen kant. Een smeerkees eerste klas. Jan Karbaat? De spermakoning uit de regio Rotterdam. Schrijvers lezen voor uit eigen werk. Jan niet, die leverde uit eigen werk. Denk glimlachend dat hij met zijn moyenne beter Jan Kordaat had kunnen heten.

Jan Karbaat leverde zijn product op afroep. Zo kon hij wanhopige stelletjes toch nog een hoopvolle toekomst bezorgen. Zo`n donatie behoort van een anonieme donor te komen. Een zaadbode doneert zijn brouwsel zonder noemenswaardig winstbejag. Laten we zeggen dat de donor bij vruchtbaarheidsproblemen een zaadsubsidie verstrekte.

Niets áán de hand, maar bij Jan de zaadarts wel ín de hand. Hij belazerde de boel op grote schaal. Ontkende alle beschuldigingen totdat hij overleed en zelf dus te maken kreeg met dood zaad. Hij nam zijn geheim mee in het graf. Zijn laatste rustplaats. "Hier rust Jan Karbaat! Die zat nooit op zwart zaad".

Nu lopen er bosjes nazaten rond. Die hebben een DNA-test afgedwongen en blijken nu allemaal halbroers -en zusters te zijn. Tel uit je winst bij je volgend verjaardag.

Wildvreemden van elkaar blijken nu plots een gemeenschappelijke noemer te hebben, Jan Karbaat. De spermasuperman met zijn onuitputtelijke voorraad. Jan was arts, maar had beter een zaadhandel kunnen bestieren.

Veel van deze na-zaden zijn tevreden. Ze weten waar ze aan toe zijn. Ze zijn het eindproduct van Piet de Smeerpoets. Die ontkende bij leven alles. Nog een leugenaar ook. Zieke geest en dus rijst de vraag of zijn hobby in hand- en spandiensten nu ook in de genen zit van de ontvangers?

De weduwe van deze trekpop heeft nog iets grappigs in petto. Zij verbood het DNA-onderzoek, omdat dit een schending van wijlen haar mans privacy zou zijn. Hoe naïef ben je dan? Daarbij volgt er nog meer. De erfgenamen van Jantje Kordaat worden aansprakelijk gesteld. Jan had namelijk zijn zorgplicht geschonden.

Dat gaat de familie van Jantje Pikantje niet pikken. Dus volgt er een serieuze zaadoorlog. Die kunnen we beter de nieuwe Kruistocht noemen.

Dat kan nog lachen worden voor de neutrale kijker. Jan weet van niets meer. Die is als zaadje onder de grond gestopt. Zijn familie zit niet met weeën, maar wel met naweeën. Toch begrijp ik het allemaal niet goed.

Familie Karbaat wordt nu aangeklaagd door de gedupeerden. Dat maakt ze hels. Snap ik dan weer niet. Laat lekker gaan. Kan `t je schelen. Laat ze schade claimen. Maling aan. Hoe ik daar op kom? Simpel. Schadevergoeding is oké. Waarom?

Die is aftrekbaar!

Meer berichten