Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

HERSENS

  •   keer gelezen   Column

Ik wil terug de baarmoeder in. Ontevreden? Nee, maar zou wel meer hersens willen ontvangen. Hadden ze bij het uitdelen van hersens maar hamsterweken gehad. Iets als: 'Twee halen, één betalen'. Een baarmoederlijke actie van '1 + 1 gratis' was ook welkom. Bij mij bleek uiteraard 'Op=OP'.

Kan daarom gebeurtenissen niet plaatsen. Neem die gestoorde Thijs H. Hij vermoordde waarschijnlijk drie voorbijgangers, die hun hondje uitlieten. Terwijl de politie het onderzoek landelijk opschaalde, gebeurde in Limburg iets bizars.

In de Maastrichtse kliniek, waar Thijs zich meldde had men wel een vermoeden, dat Thijs met die moorden te maken had. Ze wisten dat hij op de Brunssummerheide was geweest en zagen bloed op zijn kleding. Ze belden geen politie! Reden? Medisch beroepsgeheim (…).

Dan schiet ik dus te kort. Nog zo`n absurd voorbeeld. Europese verkiezingen. Je kan het over alles hebben. Brexit, Nexit of voor mijn part de lengte van stokbrood. Als er dan een debat komt tussen twee politieke kopstukken, die overigens beiden geen kandidaat waren, gebruik dan de aan jou toegestane tijd naar behoren.

Thierry Baudet had voor opponent Rutte een belangwekkende vraag. We zaten op het puntje van onze stoel. Hoe ging Thierry onze Mark Europees de hoek in meppen? Mark vroeg eerst nog hoe Thierry over leiderschap dacht. Redelijke vraag als je pretendeert ooit de troon te bestijgen.

Thierry had ook een vraag aan Rutte: "Hoe lang geleden heeft u gehuild?" Ik herinner u er aan, dat het om Europese verkiezingen ging. Het bleek een totaal misplaatste vraag van een over het paard getilde yup, wiens uitzicht ontnomen was door een mix van zelfgenoegzaamheid, ijdeltuiterij overgoten met een narcistische saus van gedroogde lavendel.

Eng ventje. Mijn hersens kunnen zo`n vraag niet plaatsen. Ook las ik een stuk over de winnaar van het songfestival. Eerlijk gezegd heb ik het niet gezien. Geen interesse. Zag Duncan Laurence wel in het journaal. Kwam goed en sympathiek over. Gewonnen, fijn voor die knul.

Dan het krantencommentaar. Schiet mijn brein weer te kort. Neem ene Evert Santegoeds. Scribent uit de categorie 'Privé, schoolkrant voor volwassenen'. Vent van tegen de 60 jaar. Die pent hijgerig over de vriend van de winnaar: 'Gerco kwam onopvallend (Wow!) naar buiten om bij het warenhuis een ontbijtje te halen voor de ster'. Evert vervolgt met nieuws van de buitencategorie.

Lees en huiver! Bedenk, dit schrijft een volwassen kerel. Evert Santegoeds weet (ik waarschuw u nogmaals voor deze scoop): 'Duncan woont in een bescheiden appartement van 60 vierkante meter!' Dan volgt de uitsmijter, de knock-out: 'Boven een kledingzaak in Amersfoort'. Evert, graag nog informatie over het merk wc-papier, waarmee Duncan zijn kont afveegt.

Vat dit niet. Ook niet de gastvrij opgevangen asielzoekers die stadsbussen bestormen, bespugen en chauffeurs aanvliegen. Te gast in ons land en dan zo`n belabberd gedrag. Ik zou zeggen: "Oké, jullie krijgen gratis vervoer. Naar Schiphol". Ook kosteloos een laatste taalcursus. Asielzoekers, zeg me maar na! "Bus-je-komt-zo." Nu jullie. "Busje komt zo!"

Prima, doei!

Meer berichten