Logo hetkrantje-online.nl
Door: Ronald Lamping.
Door: Ronald Lamping.
COLUMN

IDIOTERIE

  •   keer gelezen   Column

Jammer, dat ik niet alles begrijp. Ik tast in het duister, waar landgenoten het subiet inzien. Bij het uitdelen van hersens kreeg ik vermoedelijk een afgekeurde restpartij en meende ik vaag in de baarmoeder te horen: "Op=OP". Waarna de dienstdoende employé wist: "Morgen komen ze weer binnen".

Neem die CD-maffia. Snap ik dus niet. CD, "Corps Diplomatique". Daar zitten verstandige en fatsoenlijke lieden tussen. Mag ze niet over een kam scheren. Helaas kenmerkt het CD equipe zich ook door onbeschaafd gedrag. Te gast in ons land, maar even goed onbeschoft met aso signatuur.

Leden van die groep rijgen verkeersboetes aan elkaar. Maling. Parkeren hun bolides, waar het ze uitkomt en met bekeuringen vegen ze hun kont af. Dit onfatsoenlijke gedrag valt onder een noemer, die voor mij te hoog gegrepen is: 'Onschendbaarheid'.

Nu staan er voor tienduizenden niet te innen euro`s in de boeken. Belachelijk en voor de autochtoon onaanvaardbaar, ergerlijk en idioot. Ga u nu uitleggen over het waarom. In ambtelijke taal. Gejat, plagiaat. Nodig om deze waanzin te ontmaskeren.

Leest u mee? Diplomaten en hun gezin zijn beschermd tegen rechtsvervolging, zo is vastgesteld in het internationaal recht. Dit voorkomt dat ze in oorlogstijd of politieke spanning onder druk worden gezet of worden dwarsgezeten door het land, waar ze gevestigd zijn. Dus rij je gewoon lazarus door rood, ram je auto`s en parkeer je aso op de stoep.

Begrijp er geen moer van. Oorlogstijd en politieke spanningen. Wat heeft dat in hemelsnaam te maken met proleterig gedrag in het verkeer? Weet het antwoord, helemaal niets. Flauwekul, drogredenen en politieke verzinsels. Ik doe wat ík wil in jullie land, die houding. Ergert me tot op het bot.

Afgelopen week reed zo`n aanverwant CD artikel vijf auto`s richting sloop. Chauffeur viel in slaap. Er waren zelfs slachtoffers die naar het ziekenhuis moesten. Kan gebeuren. Ook een ventje uit Verweggistan kan blunderen. Dat schreeuwt om een blaastest. Tenminste, bij u en bij mij.

Deze Jaguar-chauffeur hoefde dat niet. Volgens de politie had dit geen zin, want ze konden toch niets met de uitslag. Dan zakken je broek èn onderbroek toch tot op je enkels. Wat een complete idioterie. Excuses voor het woord, maar het flapt er bij mij toch uit: "Lulkoek!"

Ze flikken van alles, gaan regelmatig in de fout, gedragen zich soms onbeschoft en verdacht. Politie, aangestuurd door politieke autoriteiten, kijken de andere kant op, laten ze glippen en zeggen publiekelijk: "Waarom zouden we wat doen? Nutteloos!"

Kan daar absoluut niet tegen. Zo onredelijk, zo tegen gangbaar normbesef in. Krijg er vlekken van in mijn nek. Heb ik ook bij opperhoofd Willem. Die is volgens onze Grondwet ook onschendbaar. Zijn doen en laten vallen, wat kort door de bocht, onder ministeriële verantwoordelijkheid. Hik ik ook tegen aan. Want, wat wordt er keer op keer van zijn burgers gevraagd? Bij ons gedrag, bij het klimaatprobleem, bij het scheiden van afval, bij energiegebruik, bij watergebruik, bij wat niet? Juist.

Verantwoordelijkheid.

Eigen verantwoordelijkheid!

Meer berichten