Ronald Lamping
Ronald Lamping

Column: BUREAU SEKS

Columns 108 keer gelezen

Wellicht ben ik een vieze oude man aan het worden. Kan er niets aan doen. Verzet me er niet eens tegen. Moet er zelfs hartelijk om lachen. Seks in the city. Nou ja, city? Wassenaar. De doorsnee man zegt het simpel en recht voor de raap: “Zeg Mien gaan we inparkeren of slapen?

Door Ronald Lamping

” Duidelijkheid boven alles. Geen coach of mediator bij nodig. Gek eigenlijk, want als je tegenwoordig niet kunt kiezen uit hagelslag of pindakaas, staat er alweer zo'n dure, totaal overbodige softie klaar om je te helpen.

Niet in Wassenaar. Daar gaan de pumps uit, de kraagjes omlaag en het zijden sjaaltje netjes over de rugleuning van de Bouvrie fauteuil om vervolgens op deftige toon te vervolgen: “Zullen we even minnekozen en wellicht komt het tot cohabiteren”. En daar komen dan weer verse kakkertjes van.

Ik citeer de kop uit de krant: “Seksrel in Wassenaar blijft maar dooretteren”. Soap in kak land. Er is zelfs een heus rapport over verschenen. Gelooft u het? Echt waar. Met een serieuze, druk bezochte persconferentie. Onderzoeksbureau “Bing” deed onderzoek naar de gênante seksrel in de Wassenaarse politiek. Ik praat u even bij. In steno.

Er was een praatsessie, die juist bedoeld was om de verstoorde verhoudingen in de Wassenaarse politiek de wereld uit te helpen. Er werd behoorlijk gepimpeld. Na afloop schijnt de wethouder van VVD huize tegen een raadslid van “Wat Wassenaar Wil” gezegd te hebben: “Ik wil jou wel op het bureau een lesje leren, met de gordijnen dicht en de kleren uit!” Dat wilde: “Wat Wassenaar Wil”, dus nou net niet. Een rel, waarbij men bakken stront (in Wassenaar, kak) over elkaar heen smeet.

Er volgden allerhande aangiftes, verzinsels en roddels. Het aangesproken raadslid Mary-Jo van de Velde wordt door het onderzoeksbureau niet geloofd. Zij weet dan ook buiten zinnen van woede: “Hij kan de kattenbak in!” Dat klinkt alweer zo amusant. Mary-Jo werd uitgedaagd tot seks en laat nu furieus weten, dat de VVD-er de kattenbak in kan. Typisch Wassenaars, want in doorsnee Nederlands had wellicht geklonken: “Krijg jij nou helemaal de schurft!”Nee, kattenbak. Met de hete Aviko potato klem tussen huig en strottenhoofd.

De waarheid ligt waarschijnlijk niet op dat bureau, maar in het midden. Drank in de man, laat op de avond en thuis al weken droger dan de Sahel. Dan krijg je zelfs zin in “Wat Wassenaar Wel Of Niet Wil”. Wat ik me dan ongezond gretig afvraag is het volgende. Kan dit nou ook gebeuren bij onze lokale politiek in L'dam-V'burg? Gieren er nog hartstocht en passie door de aderen na een raadsvergadering? Speelt ongeremde lust nog een rol na een droge uitgekauwde discussie over het scheiden van afval? Heb je dan nog trek? Haal je dan nog de Olympische limiet?

Ik denk niet, dat de gemiddelde lezer één raadslid van naam kent. Daar moeten we het dus niet van hebben om het wat sappig te maken. Het college dan maar. Kunnen wij Wassenaarse toestanden verwachten? Je bent er natuurlijk nooit zeker van. Allemaal heren en slechts één dame. Het zal toch niet waar zijn, dat wethouder Rensen na afloop van een vergadering bij de after party in een Tarzan lendendoek verschijnt om luid gillend, bovenop een bureau, tegen collega wethouder Mijdam te krijsen: “Me Rensen, you Heleen!” Ziet u dat voor u? Zou dat kunnen? Dát interesseert me dan weer.

Kan wethouder Marcel Houtzager als George Clooney nonchalant bij het koffieapparaat gaan staan? Om op de vraag van Heleen Mijdam, of hij een Nespresso wil, achteloos te mompelen: “What else?” Knijpt de burgemeester, op Lubberiaanse wijze, Heleen stiekem in de linker bips? Ik weet werkelijk niet of het bij ons zover zal komen. Het lijkt me wel heel grappig. Zeker, als ik wethouder Heleen, verkleed als Playboy Bunny, wijzend op dit college, hoor zeggen:

“Kijk, daar zijn míjn Chippendales!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant