Bart Bakker (foto: Het Krantje)
Bart Bakker (foto: Het Krantje)

Brugwachtershuisjes

Columns 110 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN....: Regelmatig ga ik bij mijn goede vriend Wim op de koffie. Hij is een gezellige man en deelt met mij dezelfde hobby’s. Vandaag was het weer eens zover. Al stoere mannen praten we even bij. Al pratend met Wim kwamen we opeens op het onderwerp van de brugwachtershuisjes in Voorburg. Wist u dat er drie brugwachtershuisjes zijn?

Eén van de brugwachtershuisjes wordt door de eigenaren van restaurant Griff gebruikt, maar de andere twee zijn leeg. Er wordt niets meer mee gedaan. Maar opeens gaat Wim staan en zegt als een volleerd Tweede Kamer lid: ‘De jaarlijkse kosten bedragen 9.000 euro’, zegt hij. “9.000 euro voor een aantal huisjes waar niets mee wordt gedaan! Wat een wereld, wat een land, wat een gemeente….”

Om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen, ben ik vervolgens langs de drie brugwachtershuisjes gewandeld. De ene maakte een verlaten indruk aangezien de zomer voorbij is, de ander had iets weg van een bouwkeet, maar de ander is vannacht wel gebruikt. Althans, het heeft er de schijn van, want er lag een aantal voorbehoedsmiddelen….Het ‘gemeenschapsgeld’ wordt dus nog ergens voor gebruikt.

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant