De kleur van de banken....(foto Ap de Heus)
De kleur van de banken....(foto Ap de Heus)

Monumentencommissie

Columns 140 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN……Ik wandel al mijn hele leven in de parken rondom Vreugd en Rust. Ook ik heb ergernis over de nieuwe kleur van de banken, die felrood zijn geschilderd. Diverse wandelaars hebben dezelfde mening. Wie heeft zoiets kunnen verzinnen?

De reactie van de gemeente op Het Krantje Online luidde: “De felrode kleur die de monumentale banken nu nog hebben, is de kleur van de grondverf. De banken zijn eerst bevestigd om te kijken of ze helemaal precies passen. Vanaf maandag 15 oktober komt er een tent overheen en worden ze in de definitieve kleur afgelakt. Die definitieve kleur - bordeauxrood - is afgestemd met de monumentencommissie”.

Bronnen binnen de stichting Mooi Voorburg bevestigen echter dat de huidige kleur een fout van de aannemer was, die dit dan ook gewoon moet herstellen. De juiste kleur is, inderdaad zoals de gemeente in haar reactie aangeeft, bordeauxrood. Maar dan nog, bordeauxrood….

Ik heb meteen de waaier van een bevriende schilder gepakt. Daar ziet de kleur er dus ook niet uit! Hoe wordt een pittoreske omgeving verkracht? Meteen vraag ik me af wie er eigenlijk in de monumentencommissie zitten en wie deze beslissing heeft genomen?

Over de monumentencommissie hoor je overigens verschillende verhalen. Als je in een monumentaal pand woont en je wilt de kozijnen schilderen, dan wordt er meteen hard op de rem getrapt en worden er allerlei (moeilijke) procedures in gang gezet.

Het is daarom interessant om het functioneren van deze commissie eens onder loep te nemen. Wordt vervolgd.

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant