Foto: PR
Foto: PR

Column: Vlinders

Columns 70 keer gelezen

Gistermiddag ben ik met de kinderen naar de dierentuin geweest om een van de nieuwe attracties te bekijken: Amazonica, een tropisch verblijf vol met planten, vlinders en (straks) dieren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en verbaasde mij over hoe mooi het was geworden. Om ons heen vlogen de vlinders alle kanten op en je kon ze heel goed bekijken van dichtbij. Er waren er veel van vooral een soort, maar dit heeft blijkbaar te maken met wanneer de rups zich tot vlinder ontpopt. Op zich heel logisch.

Door Aline Rodts en Wendy Workel

De dieren zijn nog niet naar hun nieuwe verblijven geplaatst: dit heeft te maken met de kwaliteit van het water en de temperatuur dat nog niet optimaal is. Ongelooflijk hoeveel nadenkwerk er toch achter het houden van dieren zit. Zelf heb ik goudvissen en in het begin heb ik best veel moeite gehad om de kwaliteit van het water goed te krijgen. Daar zijn ook helaas een aantal slachtoffers bij gevallen.

Het nadenkwerk geldt niet voor alleen de exotische dieren, maar eigenlijk voor al onze dieren. Als je nagaat hoeveel onderzoek er gedaan wordt om je huisdier in goede gezondheid te houden, dan begrijp je ook waarom de basisbehoeften zoals voeding en vaccinaties zo belangrijk zijn. Een goed voer is zo uitgebalanceerd dat er alle benodigde voedingstoffen voor het dier in zit. De betere merken zorgen ervoor dat je dier goede voedingsstoffen binnenkrijgen in de juiste hoeveelheden en verhoudingen. Zoals een collega ook wel zegt: vlees van een kroket is toch van een hele andere kwaliteit dan een goede biefstuk. Ook de vaccinaties zijn van groot belang voor de gezondheid: je beschermt het dier tegen nare ziektes en zorgt uiteindelijk voor een gezonde populatie door de ziektes uit te roeien. Mensen denken vaak dat een dier niet gevaccineerd hoeft te worden omdat het nooit ziek wordt. Als je geluk hebt wordt het dier niet ziek, maar waarschijnlijk omdat de ziekte zich niet goed kan verspreiden doordat andere dieren juist weer wel zijn gevaccineerd.

Deze week was het de week van het huisdier bij het LICG: dit is een groep die zich inzet voor informatieverspreiding over huisdieren en het houden van. Alle basis informatie die je als baasje moet hebben kan je hier vinden en nog veel meer. Eigenlijk zou iedereen deze site eens moeten bekijken, zeker als je huisdier hebt of wilt aanschaffen. www.licg.nl

 Je kunt natuurlijk ook altijd de dierenarts bellen voor advies. Voor informatie over verzorging van uw dier kan je ook kijken op onze website.

DierenDokters Voorburg Prins Bernhardlaan 3 2274 HT Voorburg 070-3872222 www.dierendokters.com

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant