Afbeelding

Column: Konijn met zielenpijn

vr 3 jan 2014, 13:48 Columns 7 keer gelezen

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van de Kerst en van Oud en Nieuw. In de dienst hebben wij maar een paar patiënten gehad, en daarvan maar één patiënt die chocolade gegeten had. Goed gedaan baasjes!

Door Aline Rodts

Voor mijn dochter heb ik een CD van Sesamstraat gekocht. Je wordt er erg vrolijk van, het zijn in het algemeen hele vrolijke liedjes. Een daarvan is het lied over Dierendokter Dik. Het begint zo: “De grote dierendokter Dik is heel erg goed maar niet goed snik, hij kreeg bezoek van een konijn, dat werd gekweld door zielenpijn”. Mijn eerste reactie was (heel rationeel natuurlijk) wat een onzin. Toen ging ik nadenken en dacht, hé, die heb ik ook op bezoek gehad!


Het ging om een konijn dat niet goed wilde eten en stilletjes in een hoekje zat. Bij het onderzoek dacht ik het antwoord te hebben gevonden: hij had scherpe randjes aan zijn kiezen. Deze heb ik gevijld en het probleem zou dan toch opgelost moeten zijn. Maar helaas dat bleek niet zo te zijn.


Het konijn is vervolgens meerdere keren onderzocht, met en zonder roesje, er zijn röntgenfoto’s gemaakt van zijn buik en schedel. Zijn baasje is nog bij een andere konijnendierenarts geweest, maar ook die kon niets vinden. Uit wanhoop hebben wij met Utrecht gebeld, ook zij konden ons niet veel verder helpen. Zijn baasje is hem trouw gebleven en heeft hem al die tijd dagelijks bijgevoerd.


Op een gegeven moment heeft zijn baasje er een nieuw konijn bijgezet want zijn maatje was immers een paar maanden eerder overleden. Tot onze grote verbazing is hij weer gaan eten en is het weer een vrolijk konijn! Kortom, hij had misschien toch zielenpijn!


DierenDokters Voorburg Prins Bernhardlaan 3 2274 HT Voorburg 070-387 2222. Kijk ook op www.dierendokters.com.

Uit de krant