Afbeelding

Column: PEDOTOERISME

wo 26 feb 2014, 09:00 Columns 24 keer gelezen

Uit mijn netwerk belt een vriendin. Of ik voor het VVV een opdracht wil uitvoeren. Goed betaald. Het blijkt een heikel karwei. Waar begin je en wat is nuttig? Ik toon u de opdracht: "Hoe bevorder je het pedotoerisme?"

Ronald Lamping


Pedotoerisme kantelt de crisis. Een goudmijn. Zeker in een tijd, dat de gemeente meer taken van de overheid moet overnemen. Zorg, jeugdproblematiek en meer. Kost centjes. Een goed opgezet en uitgevoerd pedotoerismeplan, spekt de kassa.

Ik denk na. Leidschendam-Voorburg moet het eigen netwerk gebruiken. Zorg er voor, dat je een vrijgelaten pedofiel binnen je gemeente krijgt. De eerste vereiste. Loop de deur plat bij de reclassering. Laat de mailbox van de partijen ontploffen. Klamp op een borrel de minister aan. Stuur bloemen naar zijn bekakte secretaresse met de tekst: ‘Bloemen houden van mensen, zelfs van u!’

Bel met het ministerie van Justitie. Laat merken, dat je uit bent op plaatsing van linke pedo`s binnen je grenzen. Zo`n recidive Pipo, die nooit geneest en die een reëel gevaar vormt voor het kroost. Dat moet je wel beseffen! Een amateur-pedootje uit de onderbond levert geen toerisme op.

Je moet pedotoerisme trekken uit de wijde omgeving. Stampijschlemielen, die er niets mee te maken hebben en uit zijn op een lekker relletje met wat gooi- en smijtwerk. Uit een erkend milieu. Liefst simpel en begenadigd met een vocabulaire, dat louter bestaat uit drieletterwoorden. Vier mag ook, maar dan gooi je je eigen ruiten in. En niet die van de pedo.

Plaats de pedofiel in een flat, die makkelijk te bereiken is. Niet op 6 hoog, want dat overbrug je niet met een baksteen. Zorg voor vervoer. Laat een gratis bus rijden, de pedo-expres. Zorg voor een goede snackbar onderweg. Specialiteit: patatje oorlog. Ik zou de zaak analoog aan die andere bekende snackbar, ‘Pedo’ noemen.

Geplaatste pedo`s zijn goed voor de economie. Je gemeente is dagelijks op tv. Het trekt mensen die geld uitgeven. Dagbladen vullen er de voorpagina mee. De burgemeester krijgt een podium. Ook de TomTom floreert. Toets bij bezienswaardigheden ‘pedo’ in en ook de stem van de navigatiedame springt uit de TomTom: "Snel naar links, dan rechtdoor en eerste straat rechts!" Hijgend eindigt ze: "Bestemming bereikt! De pedofiel bevindt zich links!"

Heb ik moeite met de opdracht? Of ik pedofielen niet eng vind? Natuurlijk vind ik dat. Ik walg van ze. En ja, ik heb moeite met de opdracht. Moet je mensen lokken die er niets te zoeken hebben? Een sociaal slag, dat bij calamiteiten steevast ridicuul en grotesk reageert. Als ik ze hoor brullen, ben ik soms banger voor hen dan voor de ingeboekte pedofiel.

Daarbij heb ik ‘liever’ een geregistreerde pedofiel in de buurt. Een zieke geest, die streng in de gaten wordt gehouden en waarvan men weet, waar hij uithangt. Beter dat, dan de pedo, die onderduikt om van daaruit zijn ziekelijk slag te slaan. Zie Dutroux c.s. Ze bestaan, dus kun je beter weten, waar ze zich daadwerkelijk bevinden.

Eigenlijk heb ik ook wel een hekel aan die schreeuwers. Ongeleide projectielen, die uit zijn op sensatie. Die 30 kilometer reizen om te blèren, dat ze zich ongerust maken. Die aanstellerig in de camera kijken en gezwollen laten weten, dat de kleinkinderen niet meer durven te komen. Gespeelde emotie en gesimuleerde angst. Daar houd ik niet zo van.

Ik klamp me maar vast aan de Leidenaar, die er echt naast woont en lachend wist:

"Nog nooit zoveel politie gezien.
 Ik woon in de veiligste wijk van het land!"

Uit de krant