Afbeelding

Column: KONINKLIJKE BIPS

wo 30 apr 2014, 09:00 Columns 15 keer gelezen

Was het een weddenschap onder ouwe jongens krentenbrood van de Rotary? Iets van, dat durf je toch niet, ouwe rakker! Een Berlusconi momentje? Geen enkele controle over je handjes, begeerte en geslachtsdrift. We weten dat dan weer niet.

Ronald Lamping

Fred de Graaf, burgemeester van Amstelveen heeft waarschijnlijk zijn hand laten rusten op de koninklijke bips van Max. Max, die ook al werd afgelikt door een enthousiaste burger, die hopelijk geen last had van mond -en klauwzeer. Fred maande Max aan om door te lopen en gaf haar ogenschijnlijk een aai over de majesteitelijke bilpartij.

Voor een compleet beeld moeten we de You Tube shots analyseren. We zien Max op de rug en linke Fred staat rechts naast haar. Niets loos. De beveiliging richt de norse blikken op het klootjesvolk. Dan slaat Fred toe. Zijn linkerhand glijdt omzichtig van de linker bil naar de rechter bilpartij. Geroutineerd laat hij zijn handje over de middenberm springen.

Een nationale discussie start. Wat doet Fred nou? Expres? Per ongeluk? Fred roert zich ook in de discussie. Hij is zich van geen kwaad bewust en rept iets onduidelijks over de camerapositie. Volgens Fred zou het best kunnen zijn, dat er een centimeter tussen zat. Een minimaal vacuüm tussen zijn Argentijnse wellust enerzijds en Amstelveens optisch bedrog anderzijds.

Er zijn getuigen! Anno 2014 melden deze zich maar al te gretig. "Hij grijpt gewoon naar haar bil", weet iemand, die er vlakbij stond. Die zienswijze wordt door een volgend onderdaan nog even fijntjes bevestigd met de ferme woorden: "Ja, ik zag het!" Omdat het over Max gaat, wordt er al gefluisterd over kroongetuigen!

Udo van Huis is woordvoerder van Amstelveen. Het is zijn minuut van internationale glorie. In het dagelijkse leven komt Udo niet verder dan het verklaren van uit de hand gelopen burenruzies en kak op de Amstelveense trottoirs. (...) Dat ligt nu even anders. Udo graait gretig naar de aandacht en komt verpletterend uit de hoek met: "Het is een ongelukkig shot!" Waarna hij de affaire op slot gooit met een uitsmijter uit les 2 van de media cursus: "Daar wil ik het bij laten!"

Willem liet weten, dat hij het erg leuk had gevonden. Max stond er glunderend naast. Dat roept dan weer vragen op. Was de Argentijnse import Queen geroerd door het enthousiasme of gloeide ze nog na van Freds eigen interpretatie van het klassieke Hollandse gezelschapsspel ‘Ezeltje prik?’ Zeg het maar.

Willem van Oranje werd in Delft geliquideerd. Balthazar Gerards werd gepakt en meteen in vieren gedeeld. Niks vormfout of thuis op de bank met enkelband. IJkpunten van onze historie. De gebeurtenis gaat over van generatie op generatie. Zo`n referentiepunt was ook Hans Brinker met zijn vinger in het gat van de dijk. Nu gaan u en ik de geschiedenisboeken in met dé affaire van onze tijd: "De vinger van Fred en de derrière van............nou ja, u voelt wel, waar ik heen wil.

Het is me toch wat. Eén onhandige beweging en de promotiekansen van Fred de Graaf kunnen in de ijskast. Krijgt Fred nog een functioneringsgesprek? Hoe gaat dat dan? Omfloerst of rechtstreeks? Fred, zat jij met je poten aan het zitvlak van de majesteit? Met voorbedachte rade of kookte je testosteron over? Met zo`n libido kan Fred nog wel in de raad van Wassenaar.

Geen idee hoe de beelden in huize De Graaf ontvangen zijn. Hoe reageer je als vrouw, wanneer je jouw man over het zitvlak van Hare Majesteit ziet vegen alsof de bips een touchscreen was. Dat kan alle kanten op. Wel kan Fred rekenen op een warm onthaal. Zeker weten!

Inclusief billenkoek!

Uit de krant