Afbeelding

Column: BLAUW

wo 3 sep 2014, 09:00 Columns 23 keer gelezen

Een 86-jarige vrouw uit Helmond is overleden. Dat kan. Zij was ruim voorbij de gemiddelde leeftijd, waarop vrouwen gaan hemelen. Die ligt rond de 80,2 om precies te zijn. Triest, maar niet ongewoon.

Ronald Lamping 

Wel dus! De dame bleek thuis het slachtoffer van een overval. Twee mannen die zich voordeden als Nuon medewerkers, kwamen binnen met fatale gevolgen. Jazeker, twee kerels tegen een levensgevaarlijke dame van 86!

Het is niet de eerste keer en ook niet voor het laatst. Het aanvallen en mishandelen van bejaarden en/of mensen met een beperking is hot. Makkelijke prooien, geen voorbereiding en met wat geluk een gevulde beurs en sieraden. Makkie! Wat let je?

Dat zal ik uitleggen! Wat je zou moeten weerhouden is de misdaad zelf. Ga werken voor je geld. Neem, voor mijn part, een krantenwijk. Iedereen kan werk vinden. Niet altijd op het gedroomde niveau, maar de mogelijkheden zijn er. Altijd en overal. Je moet wel willen. Bovenal moet je met je gore poten van andermans spullen afblijven.

Er is een tweede en dwingender reden om dit soort delicten te laten. Het overvallen en mishandelen van mensen is sowieso verwerpelijk. Het aanvallen van kansloze bejaarden en mensen met een beperking valt niet eens in die categorie. Dat soort misdaden is diep verachtelijk.

Op 27 juli werden een man en vrouw in hun scootmobiel van de weg geduwd en beroofd van een ketting. De man belandde haast in de sloot. De vrouw is al haar vertrouwen in de mens kwijt en vegeteert nu aangeslagen thuis. Met dank aan geniepig en achterbaks tuig.

Waar is op dat moment je empathie, je inlevingsvermogen? Heeft je geweten vrij of erger, bezit je die niet? Wat gaat er door dat gajes heen, als ze de keiharde vuist recht in het verschrikte gelaat van de totaal ontluisterde vrouw van 86 beuken en ze bloedend achterover klapt?

Voel je dit `s avonds nog aan je handen? Ligt dat schorem met wroeging in bed? Spijt over zoveel geweld. Mijn verstand kan dit niet plaatsen. Een oude vrouw afranselen totdat ze dodelijk bezwijkt. Invalide mensen beroven. Zelfs blinde. Wat zijn dat voor talenten?

Zit dat geteisem hier over te vergaderen? Is er niemand van dat hersenloze tuig, die op de rem trapt? Wetenschappers bewezen, dat kinderen vanaf hun derde jaar een cognitief besef van goed en kwaad ontwikkelen. Bij zwaar mentaal geretardeerde personen is het mogelijk, dat dit besef zich niet ontwikkeld. Die kennis baart me zorgen.

Want, zowel de krant als tv staan bol van gewetenloze overvallen met extreme vormen van geweld. Zijn dat allemaal antisociale persoonlijkheidsstoornissen? Gewetenloos gajes, dat volstrekt ongevoelig bejaarden in elkaar timmert en er geen enkele moeite mee heeft om kansloze bejaarden voor een grijpstuiver te vermoorden.

Het was een hete zomer in figuurlijke zin. Oorlog en geweld. We wijzen graag naar extremisten en dat soort snuiters. Ik kijk liever dichterbij. Zowel mijn schoonmoeder als moeder zijn in hun verzorgingshuis beroofd van geld. Twee bejaarden van respectievelijk 90 en 95 jaar, die laf beroofd werden van geld en vertrouwen.

Dit gewetenloze gajes zwermt om ons heen. Pinnen is link, je huis een vesting, je moeder beroofd, meisjes verkracht, invaliden omver geschopt, kleuters misbruikt en bejaarden vermoord. De regering komt met maatregelen en geld tegen die Jihad ronselaars. En al sluit het een het ander niet uit, ik zie toch liever eerst meer geld voor politie en jeugdzorg, dus preventief handelen in eigen land.

Het meeste blauw, dat we nu zien, is gruwelijk!
De blauw gemepte ogen van bejaarden!

Uit de krant