Afbeelding

Column: ACH, ACH!

wo 1 okt 2014, 09:00 Columns 19 keer gelezen

Ik ben achterlijk. Ontoerekeningsvatbaar tegen zwakzinnig aan. Het is niet anders. Ik moet er mee leven. Een last. Niet voor vol worden aangezien. Mijn lot, zo zie ik het ongeveer.

Ronald Lamping

Minister Opstelten wil ons iets laten geloven. Collega Asscher en zijn schattige ploeggenootje Hennis hebben ons de stuipen op het lijf gejaagd. We moeten waakzaam zijn en alert, dat ook nog. Niet te angstig, maar ook niet te laconiek. In wezen zijn we nu allemaal verkenners bij de scouting.

Zo kon het gebeuren, dat in Kijkduin de boulevard werd leeggeveegd en de omliggende appartementen ontruimd. Met toeters en bellen. IS leek op Normandische wijze geland te zijn ter hoogte van pannenkoeken- en poffertjesparadijs Klein Seinpost. Uitgehongerd en smachtend naar een extreme pannenkoek ‘Kalifaat’ met suiker.

Het bleek slechts een pakje, dat was achtergelaten door een ijverige begeleider, die een speurtocht uitzette. Zo angstig zijn we nu. Dan minister Opstelten. Hij wilde wel eens laten zien, dat Asscher en Hennis van de softe sector zijn.

Opstelten ging een halte met de metro. U leest het goed! Onze minister reisde één (lees: 1) halte met de Rotterdamse metro. Daarmee wilde hij het klootjesvolk tonen, dat het allemaal meeviel. Het moest ons gerust stellen. Dat zwevende gezeur van collega`s was niets voor Ivo Opstelten. Hij rechte de rug, trok zijn jas aan en stapte op de metro. De Nobelprijs kan hem nog nauwelijks ontgaan.

Wat denkt Ivo Opstelten nou eigenlijk? Dat we zwakzinnig zijn? Dat we ze niet allemaal op een rijtje hebben? Wat is dit voor act? Een minister, omgeven door tientallen journalisten en fotografen, wil ons doen geloven, dat het allemaal wel meevalt. Dat we rustig kunnen wandelen, reizen en winkelen. Hij kon toch ook één halte met het openbaar vervoer. Nou, dan?

Luister, Ivo, wij zijn niet debiel. Het volk bestaat niet uit schlemielen en uilskuikens. Wij zijn een weldenkend volk. Wij doorzien deze goedkope act, die slechts uit pr-oogpunt wordt opgevoerd. Wat een onnozele actie. In zowel Madrid als in Londen vonden enorme aanslagen plaats met vele doden. Dat kan in Rotterdam dus niet. Ivo heeft het bewezen. Mag ik even kotsen?

De achterliggende gedachte is nòg vele malen erger! Denkt politiek Den Haag werkelijk, dat we zo stom zijn? Een pijnlijke constatering. Staan we zo laag aangeschreven? Zou Opstelten werkelijk denken, dat hij met dat belabberde toneelstukje, alle angst kon wegnemen? Pontificaal op de voorpagina van de krant. Wat het signaal is, dat hij geeft? Dat wij beperkt en onnozel zijn.

Voel me diep beledigd. Deze man zit in de regering. Moet ook mijn belangen behartigen. Is gekozen door de burger. Vanwaar dan deze aanmatigende houding? Wat is dat voor signaal naar extremisten? Ivo Opstelten reist één halte met de metro! Het kan niet anders dan dat IS geschrokken ons land van de zwarte lijst schrapte. Dat risico gaan ze niet nemen. Ivo, bedankt!

Waanzin! Natuurlijk moeten we niet achter elk pakje een bom verwachten. We moeten ook zeker niet te vrijblijvend leven. Maar wat Opstelten doet is slechts voor de bühne. Goedkoop en walgelijk.

Ben ik zelf bang? Laat ik het zo stellen. Ik heb meer angst voor randdebielen, die je voor een stuiver omver schieten. Voor tuig, dat me zonder aanleiding in elkaar slaat. Voor gewetenloos geteisem, dat bij een verkeerde blik excessief geweld gebruikt. Bang ben ik ook voor het type Ivo, die ons wel heel laag inschaalde. Ivo denkt, dat het allemaal meevalt. Wat meevalt?

Een land op stelten!

Uit de krant