Logo hetkrantje-online.nl

DOMME RONALD

  •   keer gelezen   Columns

Slaap slecht. Voel, dat ik op achterstand raak. De hersenen staken. Lastig om zaken niet te begrijpen. Signalen van dementie? Maak me zorgen.

De jurk van Trijntje gijzelt ons land. Begrijp ik dan niet. Kan mij het schelen. Al staat ze in een bungalowtent te bulken. Krant en tv exploderen. Een jurk, die ons een blik gunt op de borstpartij van Trijn. Ons land houdt de adem in. Als dit maar geen 'tepelgate' wordt en Trijntje ontspoort!

Net geen Kamervragen. Ook niet over het salaris van Memphis Depay. Geinige gozer, prima voetballer. Gaat nu €120.000,- per week verdienen. Ik herhaal, per week. Niet eens een grootverdiener. (..) Domme Ronald begrijpt dat niet.

We gillen hysterisch, dat de bankbonussen belachelijk zijn. Terecht. Dat een jochie van net twintig ruim een ton per week gaat verdienen vinden we "knap gedaan". Hypocriet tot op het bot. Dat salaris wordt ook opgebracht door de arbeider, die zich scheel betaalt aan een seizoenkaart.

Ook zou ik het fijn vinden als iemand mij uitlegt waarom er €44.000.000,- wordt betaald voor een werkje van Mondriaan. Een paar ingekleurde vakken en wat strakke lijntjes. Compositie in rood, blauw, geel en zwart. Waarom kost dat een vermogen?

Een kleuter met latent talent zal snel in de buurt komen van zo`n vlak. De kunstwereld maakt zich belachelijk door hoogdravende analyses ("Wat een penseelstreek") en hysterische uiteenzettingen ("Dansende ritmisch geordende kleurvakjes"). U kunt ook geïrriteerd blaffen, dat ik er te stom voor ben. Mij best!

Meer onduidelijkheden? Gezanik over examens. Wat pubers moeten eten bijvoorbeeld. Oeverloos geleuter in het kwadraat. Een moeder bakte een ei als ontbijt.

En net voordat wij deze moeder willen nomineren voor de Nobelprijs, stelt ze haar kans op die prijs nog naar boven bij, met: "En ik doe er nog sinaasappelsap bij! Vers geperst "

Trijntje, voetbal salaris, Mondriaan en Libelle-geleuter over examens. Ik haak af. Ook bij de uitspraak van deze eeuw. Het is pas 2015, maar dit statement gaat niet geëvenaard worden. De onthulling van Joran van der Sloot.

De psychisch gestoorde debiel Van der Sloot heeft een mening over een getuigenverklaring van ene Jurriën de Jong. Waar of niet waar, Joran is wel de laatste in ons universum, die mag zeggen: "Ze moeten de Jong niet geloven!" Waarna de psychopaat nog meldt: "Hij speelt met hun verdriet!"

Ik begrijp dat niet. Brengt me op de Enquêtecommissie Grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Voorgezeten door Jaap Geluk (CDA). Die heeft het over respect voor de getuigen. Ooit was hij zelf getuige. Vandaar, dat hij oproept voor (let op!) extra respect. Wat is in hemelsnaam extra respect?

Een verwarmde stoelzitting? Behaaglijke pantoffels voor Houtzager? Bittergarnituur of een hotline tussen Heleen Mijdam en een Sushi koerier. Extra respect? Respect is respect, maar extra? Geen idee. Voorzitter Jaap laat het ons vast wel weten.

Als we Geluk hebben!

Meer berichten