Afbeelding

Column: VRAAGTEKENS

Columns 105 keer gelezen

Vraagtekens. Ze draaien rond mijn kop als satellieten rond de aardkloot. Ik lijk de verbinding met het alledaagse te verliezen. Achterstand. Matige conclusie. Voorbeeldje. Ooit voer ik met een bootje naar Alcatraz in de baai van San Francisco. Hoorde daar tot de verbeelding sprekende verhalen over Al Capone. Dat waren nog eens zware jongens. Voor mij geen held, het blijft tuig. Wel persoonlijkheden, die wat los maken. Via film, documentaire of boek. Vraagtekens! Want, wat zien de generaties na ons? Waar zijn wij berucht om? Melkpoedercriminaliteit! Ik herhaal melkpoedercriminaliteit. Leuk voor scrabbelen, het moet niet gekker worden. Je schaamt je rot voor onze penoze. Jatmozen gaan op pad voor een lucratief handeltje baby voer. Vullen een tasje met wat blikjes en wegwezen. In de tijd van Capone maaiden ze eerst alle opponenten naar hun voorvaderen om vervolgens miljoenen aan illegale drankinkomsten in hun zak te steken. Decennia later kon je bij ongehoorzaamheid een paardenkop tussen de gewassen lakens aantreffen met het motto "Robijn doet de was bij…!" Dit alles onder de noemer van het bekende deuntje van Andre van Duin: "Er ligt een paard in mijn bed!"

Vraagtekens. Een facebook wraak pornozaak. Chantal (21) had twee jaar geleden (19, dus) haar vriend oraal een pleziertje gedaan. Vriendje vond het zo fijn, dat hij dit feestbanket filmde. Nu gaat het via facebook de wereld rond. Chantal boos! Mijn vraag (65) luidt: "Lieve Chantal, waarom moet tegenwoordig alles gefilmd worden! Waarom, waarom? Hoe stom en naïef kun je wezen, meid?" Wel zo wereldwijs, dat je weet hoe je je vriend kan voorzien, maar te onnozel om de gevolgen in te schatten. Heel vervelend, als je later kleuterjuf bent en een van de ouders aan de directie meldt dat de juf op internet ronddoolt. Voor alle domme, lichtgelovige vetpuistjes een levensles van ome Ronald: "Zuigen betekent ook treiteren, sarren en jennen!"

Vraagtekens. EU president Juncker geeft de Griekse premier Tsipras publiekelijk een tik op de wang. Hij lacht er bij. De foto gaat net als Chantal de wereld rond. Ik kijk er nog eens goed naar. Is het een teken van genegenheid en affectie of is de act van Juncker in disharmonie met zijn werkelijke gedachten? Wil hij die eigenwijze Tsipras eigenlijk een loeier voor zijn kop verkopen en hem alle hoeken van Brussel laten zien, terwijl hij krijst: "En nou ga je betalen, klojorakis! Ik heb genoeg van dat gezeik en gezanik uit Athene. Vraag advies aan het orakel van Delphi en ga bezuinigen. Ik ben helemaal klaar met jou en die opgevoerde kale motormuis Varoufakis.

Nog een vraag. Heeft de Tweede Kamer niets beter te doen dan vragen te stellen over het al dan niet schenken van bitter lemon? Politica Neppérus had haar zus op bezoek en kon voor haar geen bitter lemon bestellen in het kader van duurzaamheid in het Kamerrestaurant. Voor hulpbehoevende ouderen en gehandicapten, die wachten op zorg en PGB uitkering is dit inderdaad heel bitter!

Tenslotte natuurlijk een vriendelijk woordje richten aan werkgevers voorzitter de Boer. Hij zei sorry, omdat hij met "laat die labbekakken asperges steken", vreselijk de mist in ging. Tuurlijk zijn er labbekakken, maar het gros van de werklozen is onvrijwillig beland in een nare situatie met alle gevolgen van dien. Voor Hans de Boer geen vraagteken, maar een nieuw tv programma:

Boer zoekt verstand!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant