Logo hetkrantje-online.nl

KLUTS KWIJT

  •   keer gelezen   Columns

Kan het niet meer volgen. Wie hoort nou bij wie? Sterker, wie niet meer bij wie? Zie tussen de bomen het bos niet meer. Anders, ziet u tussen de scherven nog het hele servies?

Eva Jinek schopte Freek haar nest uit. Begrijp ik. Ligt ze zondagochtend knus in bed. Wil ze met haar ranke hand over de gespierde dijen van Freek aaien, met een optie voor meer. Zeg maar, "Eva op zondag". Als haar hand de weg naar boven gaat en ze denkt de jackpot te hebben gevonden, grijpt ze plots een leguaan in zijn nek.

Die griezel is het troetelkindje van Freek. Die ligt gezellig tussen hen in. Slaperige Eva had dat niet door. Ze voelt nogmaals. En net voordat ze Freek aan wil raden om met zijn tampeloeres toch maar eens naar de huisarts te gaan, valt het muntje. Dag, Freek!

Schrijfster Susan Smit, ook weer vrijgezel. Met Sylvie Meis gaat het nu al weken wel goed. Fijn, ze heeft het zo zwaar. Steeds een andere prijspakker met dubieuze bedoelingen. Dat roept om medelijden met Syl. Nu heeft ze een miljonair aan de haak geslagen, die hopelijk nu eens niet denkt in de beursterm: "Sylvie Meis, altijd prijs!"

Sabia en Rafael van der Vaart zijn niet meer te volgen. Zielsgelukkig sieren ze kranten en tijdschriften. Zoenend, wandelend, zwemmend. Gaan ze toch nog uit elkaar. Sabia schijnt iets meer te houden van de portemonnee van Rafael dan van het joch zelf. Rafael ging om met Sylvie. Hij was dus gewaarschuwd. De pers komt met grote koppen. Niet over de unieke steekpass van Rafael en ook niet om die fraaie vrije trap. Rafael en voetbal gaan allang niet meer samen. Hij maakt nog wel één-tweetjes, maar dan anders. Sabia en hij dus uit elkaar, maar ze is tòch zwanger. Een raadsel! Ruzie, scheiding en toch nog even de speeltuin in voor de wip. Was Sabia soms gedrogeerd?

Dat brengt ons op Bill Cosby. De nu door de mand gevallen ster. Ik zie het toch nog niet voor me. Is dat nou wat? Vrijen met een gedrogeerde slappe pop? Is zoiets opwindend, ga je daar van steigeren? Twijfel, want er zijn toch verhalen genoeg van zowel mannen als vrouwen, die tijdens het knikkeren hun partner toebijten: "Doe eens wat, je lijkt wel dood!"

Dood, dat brengt me op weer zo`n vraagteken scheiding. Dood is ook de verhouding tussen Carice van Houten en het jochie Kees van Nieuwkerk. Dat scheen een glamourkoppel te zijn, lees ik. Zucht! Uit elkaar, dat is verder volslagen oninteressant. Geinig wordt het pas als Mariska Hulscher verschijnt. Zij kent het glamourkoppel. Ze had het niet verwacht. ("Ze zagen er zo gelukkig uit") Mariska vind ik een heerlijk wijf. Mariska geeft haar mening, want ze is relatiecoach. Nou, en? Ik vind dat grappig, omdat ik weet, dat ze gescheiden is van haar eerste man en vervolgens na twee (2) maanden scheidde van, Ary Schouwenaar, haar verse eega.

Brengt de zoektocht naar rare relaties ons bij Phaedra, Sara en Jelle. Die wonen samen in Almere, lees ik. Ze doen het met elkaar. Geen jaloezie, geen mitsen en maren. Phaedra met Sara, maar even zo makkelijk met Jelle. Jelle, op zijn beurt wil best sjoelen met Sara en hoedje wip spelen met Phaedra. Moet kunnen, toch? Ik zie het wel allemaal voor me. Komt hij net van Phaedra, gaat even zitten, eet wat en zegt: "Ik ga nog een keer!" Om te verdwijnen onder de lakens bij Sara. Wat hij at?

Een snelle Jelle.

Meer berichten