Logo hetkrantje-online.nl
Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

APIES

  •   keer gelezen   Columns

Het blijkt een serieuze aanklacht. Gaat centjes kosten. Zijn ze nou helemaal belazerd. Ik vind het terecht. Kan me er helemaal in vinden. Het moet maar eens afgelopen zijn met die gein. De openbare aanklager slijpt de messen.

Zijn we op tijd? Ik vrees van niet. Ernstig voor onze kinderen en kleinkinderen. Een toekomst met perspectief nul en meer kans op COPD dan de straatprijs bij de Postcodeloterij (Gaston: "Goeeeeeeeedemiddag! U hebt COPD!").

De aanklacht is duidelijk. Billen knijpen voor de betrokkenen. Mij kan het niet hard genoeg zijn. Laat de verdachten maar eens op de blaren zitten. De les moet duidelijk zijn. Voor nu en altijd, je blijft af van regenwouden! Wij willen zuurstof!

Daarom is de aanklacht aan de adressen van Sylvie Meis en haar partner in crime Sabia terecht. Met terugwerkende kracht mogen ook Ratelband, Moszkowicz en Paay een aangetekende brief verwachten. Er is nog niets verjaard.

Ik hoor, dat ook het Wereld Natuur Fonds zich druk maakt over die bomen. Als je nu lid wordt van die club ontvang je niet langer een Panda knuffel, maar een pop met de kop van Sylvie. Daarbij een doosje spelden, zodat je over kunt gaan op een occult Voodoo ritueel.

Dan steek je spelden in Sylvie onder het lispelen van teksten. Het is zelfs niet verboden om over te gaan op gereedschap, dat gebruikt wordt bij de Dracula uitdrijving. Halverwege kan er dus een houten pin in de buik geramd worden, waarna de pop in de brand wordt gestoken met de hulp van een fikkende Privé.

Laten we eerlijk zijn. Een normaal mens wordt toch geschift van die publieksgeile junks. Van die aandacht apies, die dagelijks aan het infuus moeten van de publieke belangstelling voor hun nietszeggende escapades. Ga op een tak in de Apenheul zitten, vreet pinda`s, val ons niet lastig.

Hoeveel bomen zijn er al niet gekapt om het verknipte liefdesleven van Sylvie op papier te zetten? Hoeveel hectare prachtige natuur is niet verdwenen om het ego van Bram en Emile te bevredigen? Een tikkie cliché, maar ik denk: "Tsjakka, daar gaat weer een boom!"

Paay, ook zo`n miskoop van 1 meter 32, die wekelijks de huiskamers haalt met twee nietjes in haar navel. Dan lezen we weer over haar definitieve breuk met ene Curry. Even later gaan er weer tien prachtige woudreuzen tegen de vlakte, omdat ze toch weer samen zijn gespot. Het zal u dan ook niet verrassen, dat 'paaien' een werkwoord is, dat 'paren' en 'likken' betekent.

Natuurlijk zijn lezer en kijker de hoofdschuldigen. Zolang het onsmakelijke leven van dit soort onuitroeibare aandachtstrekkers geconsumeerd wordt, is er een markt. Worden we dagelijks betrokken bij misselijkmakende weetjes. Gaan bomen om.

Aandacht vragen is een ziekte. Het verspreidt zich over het Gooi als ebola over Angola. Moeilijk te bestrijden en in die kringen héél besmettelijk. Kost dus bomen aan papier. Heel veel bomen. Er rest ons dus maar één smeekbede aan al de nietsnutten, die optimale aandacht krijgen voor eigenlijk helemaal niets. Gedraag je. Spaar de regenwouden. Of beter!

Kappen, nou!

Meer berichten