Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

Column: ZAK VAN SINT

Columns 31 keer gelezen

Leidschendam - Sinterklaas passeert ons geruisloos. Leuk toen de kinderen klein waren. Nu een vaag fenomeen. Prima!

Heb wel wat met die zak. Ben uit de tijd, dat die zak iets dreigends had. Daar kon je in verdwijnen na een beuk met die roe. Voorbij. Zwarte Piet kreeg zelf de zak en de gift van de Sint valt nu onder 'een verdacht pakketje'. Als je dat pakje even verkeerd neerlegt, worden wijken afgesloten en komen bivakmutsen gillend de straat in. Hoop rumoer voor dat geinig ingepakt doosje Merci.

Die zak intrigeert me dus. Stel, dat die zak echt bestaat. Voor nare engerds. Of types, die hun gebrek aan niveau maskeren met gebral categorie Ratelband. Waarbij we aantekenen, dat 'ratel' kletskous betekent. Geklets aan de lopende band, zoiets!

Bij mij gaan andere gestoorden die zak in. De creep, uit 'Opsporing Gezocht'. Hij gaf bij een beroving in een tankstation de terugdeinzende verkoopster totaal onnodig een klap met een knuppel. Met desastreuze gevolgen. De vrouw verhaalde het moeizaam zelf. Door blijvend hersenletsel kan ze nooit meer goed praten en eten en is haar gezichtsexpressie weg.

Moeder en echtgenote, voor het leven verwoest door een lamzak, die te beroerd is om werkend aan geld te komen. Een idioot verkleed als Zwarte Piet. Het beeld van de vrouw liet me dagen niet los. Zo willekeurig, zo zinloos. Het geld lag voor het grijpen. Waarom die klap? Een verwoest leven binnen twee seconden.

In die zak en dan diep onderin de opgepakte pedofielen uit Friesland en elders. Notoire viespeuken, bedorven perverse vuilakken. Gore inslechte geesten met pathologische trekken. Uitschot, dat in de duistere krochten van onze samenleving tot hun gerief komt.

Die zich achter gesloten gordijnen verlekkeren aan seksuele handelingen met baby`s. Die peuters verleiden met cadeautjes om op die manier toe te slaan. Die zich opwinden over seks met dieren en het liefst met peuters én dieren. Walging! De zedenpolitie schetste ons een onthutsend beeld van een seksueel piramidespel. Hoe meer materiaal je aanleverde, hoe hoger je in rang (..) kwam te staan en hoe meer je mocht downloaden. Hoe immoreel en geperverteerd moet je dan zijn?

Luchtiger zijn politici, die in de zak mogen. Door thema`s, waar ik al tientallen jaren geleden over schreef in vele dagbladen. Grote onbeheersbare scholengemeenschappen. Kostte honderden miljoenen. Niet doen, schreef ik. Nu worden ze ontmanteld.

Passend Onderwijs! Nooit doen, schreef ik onderbouwd. Nu blijkt het succes onder de 1% en leidt tot niets. Verzorgingshuizen moeten dicht. Fijn thuis blijven. Gaat vaak niet, schreef ik. Nu gaat de een na de andere thuiszorgorganisatie failliet. Daar zitten hulpbehoevende ouderen en gehandicapten dan. Defensie wegbezuinigd, nu moeten er miljoeen bij! Politie hevig geort, nu weer bakken geld erbij!

Nog veel meer wanbeleid om op te noemen. Niemand (!!!) wordt hiervoor alsnog tot verantwoording geroepen. Ze komen er allemaal mee weg. Zitten allang op andere dik betaalde posten wortel te schieten. Daar moet Sint naar kijken, terwijl wij passend zingen:

"Zie ginds komt het wanbeleid uit Den Haag al weer aan. Het brengt ons ellende, we gaan weer in het rood staan!"

Uit de krant