Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

Column: NEO MARIA

Columns 22 keer gelezen

Had haar twee weken geleden spottend opgevoerd. Moet er op terug komen. Zal er niet omheen draaien. Zat verkeerd. Deemoedige excuses!

De buik van Sabia. Had het als totale waanzin weggezet. Idioterie tot de derde macht. Waanzin in het kwadraat. Fout. Uri Geller zegt het zelf. Dan is het zo!

Commentaren zijn niet van de lucht. Telegraaf, krant voor hitsig Nederland, spreekt over "het mysterie van de dag". Nou, u weer. Kan het niet langer negeren. Uri kan bestek ombuigen. Dat kan ik trouwens ook, dit terzijde.

Uri zat met Sabia in een of andere jury. Hij legde zijn hoofd tegen haar buik en laat ons verrukt weten: "Ik weet het nu!" Daar kunnen wij primitieven het mee doen. Uri, de magiër trapt ons nog dieper in de magische modder. Zo spint hij: "Ik weet wat Sabia in haar buik heeft!"

Er verschijnen foto`s van het wicht. Met en zonder buik. Op 24 november heeft Sabia een flinke pens. Op 25 november was het mirakel geschied. Zo weet de krant hijgend: "De buik is foetsie!"

Foetsie is ook mijn argwaan. Als Uri Geller het zegt, wie ben ik dan? Er moet iets zitten. Boze tongen hebben het over een kussen. Zou kunnen.

Ik heb een andere theorie. Kan het niet bewijzen en 300 jaar geleden zou ik op de brandstapel belanden voor een openbare barbecue.

Ik heb het sterke vermoeden, dat van hoger hand een tweede Kerstkindje op aarde neer gaat dalen. Dat Sabia de neo Maria is. Verstopt achter het imago van onthutsend dom voetbalvrouwtje, gaat zij ons een groot wonder brengen. Dàt zit er achter!

Kan niet alles verklaren. Zo is Maria onbevlekt ontvangen. Iets als retour afzender zonder te worden geopend. Dat kunnen we van Sabia moeilijk zeggen. Die deelde het bed met zowel een back als aanvallende middenvelder. Niet met een timmerman, al is niet uit te sluiten, dat ze een frivool één-tweetje had met de Turkse terreinknecht Aydemir, wat timmermansgereedschap betekent.

Ze rekt haar zwangerschap op tot Kerst. Met klaroengeschal zullen we mondiaal kennis maken met de up-to-date verlosser. Er zullen drie wijzen uit het oosten komen. Een bijkomend probleem.

Ga maar eens drie wijzen in Drenthe of Overijssel zoeken. Een klus. Maar goed, ze zullen zich wel melden. Sabia, moeder van het wonder. Zoiets moet er achter zitten. Ik kan het anders niet verklaren, dat de volwassen pers deze inhoudsloze lariekoek al maanden faciliteert.

Sabia zal niet werpen in een stal. Wel zal ze er gebracht worden door een mega ezel. Tenminste als Rafaèl die dag niet moet spelen. Is hij eigenlijk wel de vader? Zijn leven speelt zich zowel bij het voetballen als bij zijn ex voornamelijk af op de reservebank.

Sabia, moeder van het grote wonder rond Kerst. Dat hadden we toch niet kunnen dromen. Dit moet de verklaring wel zijn. Ik ga er niet langer mee spotten. Sabia wordt de nieuwe Lourdes. Er komen Sabia kapelletjes en een Sabiaverering. Hoop, dat ik gelijk heb. U weet waarom!

Ik heb er mijn buik meer dan vol van!

Uit de krant