Ronald Lamping.
Ronald Lamping.

Column: ALMACHTIGE BLONDE

Columns 15 keer gelezen

In Keulen kunnen ze niet van dames afblijven. Tussen de 'heren' zat ook een substantieel aantal vluchtelingen, die gastvrij waren ontvangen. Snugger. Vluchten voor geweld om in het gulle gastland onder de rokken van vrouwen te duiken. Gelukkig had de burgemeester een oplossing. Mag je van de eerste burger verwachten. Op die positie draag je niet alleen verantwoordelijkheid, maar draag je ook een oplossing aan. Die was niet misselijk: "Als ze onder je rok willen zitten, moet je ze op armlengte houden!"

Meer dan honderd viespeuken om je heen. Stinkend naar drank en vaak brooddronken. Tientallen smeerkezen graaien naar je borsten en verborgen edele delen. In een melange van zweet en drank verneem je ter loops dat je een hoer bent. Weet je dat ook weer. Geen punt hoor. Op armlengte houden. Dat je daar nou niet zelf op gekomen was. Het probleem loopt treurig uit de hand.

Vluchtelingen hebben het vreselijk zwaar. Je zult maar uit nood je hele leven achter je moeten laten om je in een totaal vreemd land en in een volslagen andere cultuur te moeten wortelen. En dan gaat een zooitje gajes uit eigen gelederen ook nog eens als een bronstige meute te keer. Hoe slecht kun je het hebben? De weerzinwekkende vertoning in Keulen, waar je het per definitie al kan horen donderen, blijkt zijn weerslag te vinden in het buurland. De aanrandingen in Keulen lijken de almachtige Blonde geen windeieren te leggen. Hij staat virtueel (dat wel) op 41 zetels. Als we dat tenminste op z`n Hondjes voorspellen. Deze hele vluchtelingencrisis domineert al maanden de electorale dagkoersen in Den Haag. Stiekeme, smerige tik op een Duits achterwerk, hup zetels erbij. Zorgelijk! De kiezer reageert anno 2016 ondoordacht en vluchtig. Geen overzicht, geen visie. Het is eendimensionaal oordelen. De almachtige Blonde is tegen vluchtelingen. Die vluchtelingen molesteren vrouwen. Dus kies ik voor die Blonde.

Je snapt werkelijk niet waarom partijen nog het glazuur van de tanden vergaderen om onleesbare ingewikkelde partij-ideologieën in elkaar te draaien. Niemand, die het interesseert. De doorsnee kiezer luistert niet, doorziet niet en begrijpt niet. Oprotten met die vluchtelingen, eigen volk eerst. Dat wil men horen. Als de almachtige Blonde wint, wat dan? Niemand gaat zijn vingers aan zijn ideologieën branden. Tuurlijk zeggen Schippers en Zijlstra, dat er altijd te praten valt. Dat zijn kanttekeningen voor de bühne. Het 'kijk-ons-eens-open-staan-voor -iedereen!' Wie daar intrapt is wel heel schaars bedeeld bij de celdeling van de hersens.

Partijpolitiek is tanende. Het zijn dagwaarden. De in het verleden geslagen politieke piketpaaltjes liggen omver. Jan de Kiezer en Truus de Stemmer reageren op kreten, onvolledige aannames en niet op door hen geverifieerde hypotheses. Het zijn kretologievolgers. Onderbuikgevoelsupporters. De almachtige Blonde is briljant. Zijn leuzen en slogans bekken lekker. Vallen in vruchtbare grond. Zeg, wat je kiezer wil horen en oogst. De Blonde zal het nooit hardop zeggen, maar lacht in zijn vuistje om de narigheid in Keulen. Niet dat hij aanrandingen goed keurt, het is dit politieke gewin, dat hem inwendig doet glunderen.

Vandaar, dat hij nu een voorsprong heeft. Hoe groot die voorsprong is? De Keulse burgemeester weet het.

Een armlengte!

Uit de krant