Logo hetkrantje-online.nl
Violiste Dasha Serck (17 jaar) samen met pianiste Natasja Douma (foto: pr).
Violiste Dasha Serck (17 jaar) samen met pianiste Natasja Douma (foto: pr).

Voorburgse Dasha Serck wint het Britten Concours

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - De Voorburgse Dasha Serck (17) heeft op zaterdag 13 en zondag 14 juni het Britten Concours gewonnen voor jonge strijkers van 10 t/m 18 jaar.

De jury was onder de indruk van Dasha. ‘Haar spel was doorleefd en soepel. Zij heeft een bijzonder oog en oor voor details. Ze neemt risico's, is temperamentvol en virtuoos. Dasha speelt verhalend en vrij. Ze is een zeer gedreven violiste, een ervaren performer’, aldus het juryrapport. Dasha is een leerlinge van viooldocent Julia Dinerstein en zit in de 5de klas van het Gymnasium Novum in Voorburg.

De elfde editie van het Britten Vioolconcours was een zeer bijzondere. Allereerst door het heel hoge niveau van de deelnemers, zowel technisch als muzikaal. De organisatie wa erg blij dat het concours tóch doorgang kon vinden. Niet via online ingezonden filmpjes, maar live in de Groote Sociëteit in Zwolle. De manier waarop spel, muzikaliteit en techniek het best beoordeeld kan worden. Bovendien gaf het deelnemers de ervaring op te treden voor publiek en een jury. 

Deze editie kon natuurlijk maar een zeer klein publiek uitgenodigd worden vanwege de corona-voorschriften van de overheid en het RIVM. De geplande locatie bij Conservatorium ArtEZ (Zwolle) was nog niet te gebruiken. In de Groote Sociëteit in Zwolle vond het Britten Concours een heel plezierige alternatieve plek. Ook kon men alles via een livestream volgen.

Meer berichten