Logo hetkrantje-online.nl
Jobine Siekman (celliste Alkyona Kwartet) en twee dansers van De Dutch Don’t Division in de Oude Kerk te Voorburg (foto: Hilbert Krane).
Jobine Siekman (celliste Alkyona Kwartet) en twee dansers van De Dutch Don’t Division in de Oude Kerk te Voorburg (foto: Hilbert Krane).

Aftellen naar Huygens Festival 2020 begonnen

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Het aftellen naar Huygens Festival 2020 is begonnen: van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vindt de 14e editie van hét klassieke muziekfestival in de gemeente Leidschendam-Voorburg plaats. 

Het Huygens Festival 2020 wordt als vanouds gehouden in het Huygenskwartier Voorburg. Er zijn optredens in de Oude Kerk, de Franse Kerk, Museum Swaensteyn en in het pand van ANNA Vastgoed aan de Herenstraat 42. Het Rondane Kwartet speelt op vier vleugels ’Lemniscaat’ van Simeon ten Holt en van dezelfde componist wordt het ’Canto Ostinato’ door het Matangi Quartet met ballet door De Dutch Don’t Dance Division uitgevoerd. 

Na afloop zal Gerda Peters hetzelfde werk op het carillon van de Oude Kerk uitvoeren. Op zaterdagavond vindt een bijzonder concert plaats van barok tot modern onder de titel ’Toon de liefde’. Op vrijdag- en zondagmiddag zijn er optredens in het kader van het Jong Talent Program.

Het Alkyona Kwartet stond geprogrammeerd op de zondagmiddag. Door corona kan het kwartet niet in de vaste samenstelling optreden. Jobine Siekman (cello) en de violiste (Emma Purslow) hebben een alternatief programma samengesteld waarbij ze een samenwerking aangaan met duo Viool & Bajan (Coraline Groen en Robbrecht Van Cauwenberghe).

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.huygensfestival.nl. Daar zijn ook (gratis) kaarten te bestellen. Tijdens het festival is er een informatiepunt in Foto Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 in Voorburg.

Meer berichten