Logo hetkrantje-online.nl
Tina van Krogten tekent alleen met een snel neergezette lijn en enkele kleuraccenten.
Tina van Krogten tekent alleen met een snel neergezette lijn en enkele kleuraccenten.

Fantasiefiguren en keukenspullen als nieuwe levensvorm in ArtiBrak

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Nog tot en met 4 oktober tonen drie vrouwelijke kunstenaars hun werk in ArtiBrak aan de Herenstraat 44 te Voorburg. Vreemde figuren, fantasierijke levensvormen en ingrediënten uit de keuken creëren een nieuwe werkelijkheid.

Voor de in Brighton (UK) geboren Tina van Krogten is kunst ‘a way of life’. Jaren heeft ze geschilderd met gemengde techniek, nu tekent ze alleen, met een snel neergezette lijn en enkele kleuraccenten. Daarbij gebruikt ze verschillende materialen: potlood, inkt, acryl, aquarel, en gesso, op papier en linnen. Soms bewerkt ze de achtergrond met modelgips en houtlijm, waardoor de tekeningen lijken op oude muurschilderingen.De figuren die Tina tekent zijn soms vreemd en humoristisch met een voorliefde voor katten.

De Australische Kate Nobbs woont en werkt sinds 1990 in Nederland. In de serie grote aquarellen die Kate op de expositie bij ArtiBrak laat zien gebruikt ze haar favoriete ingrediënten uit de keuken en onderzoekt de betekenissen achter tevredenheid en de acties om een gelukkig leven op te bouwen. Aquarelverf in combinatie met teksten creëert gelaagdheid in haar werk.

Vera Zegerman richt zich met het maken van haar keramiekobjecten op het uitbeelden van niet bestaande levensvormen. Het zijn fantasierijke objecten met een hoog abstractieniveau, nieuwe levensvormen, waarvan het onduidelijk is of ze dierlijk of plantaardig zijn of iets daar tussenin. De kijker mag dat zelf bepalen.Recent speelt ze ook graag met het verknippen en bewerken van haar eigen foto’s.

ArtiBrak is geopend op woensdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. I.v.m. coronamaatregelen maximaal vijf personen tegelijk in de galerie. Meer info op www.artibrak.nl.

Meer berichten