Logo hetkrantje-online.nl
Fred Klomp heeft de 80 mooiste werken van Sierk Schröder uit zijn eigen verzameling geselecteerd (foto: Wil Kouwer Fotografie).
Fred Klomp heeft de 80 mooiste werken van Sierk Schröder uit zijn eigen verzameling geselecteerd (foto: Wil Kouwer Fotografie).

Werk Sierk Schröder in Museum Swaensteyn

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Aan de Haagse kunstenaar Sierk Schröder (1903-2002) is t/m 29 november een grote tentoonstelling gewijd in Museum Swaensteyn, in de Voorburgse Herenstraat. Een klein deel ervan, de zelfportretten en ‘handstudies’ uitgevoerd in potlood, is te zien op Huygens’ Hofwijck.

Sierk Schröder (1903-2002) bracht tijdens zijn werkzame leven een veelzijdig en omvangrijk oeuvre tot stand. Hij was een van de belangrijkste portretschilders van de 20e eeuw en kreeg een groot aantal opdrachten voor familie- en kinderportretten. Ook leden van de Koninklijke familie en tal van prominenten uit de politieke, culturele en maatschappelijke sector poseerden voor hem. Schröder maakte echter ook vrij werk. Dit vrije werk, bestaande uit naakt- en natuurstudies, landschappen en zelfportretten, is ruim 40 jaar lang verzameld door Hagenaar Fred Klomp. Hij bezit dan ook de grootste particuliere verzameling kunstwerken van Sierk Schröder. Naast olieverven, aquarellen, pastels en tekeningen, bestaat de collectie ook uit meer dan 4000 foto’s én de inhoud van het atelier, waarvan een deel te zien is in Museum Swaensteyn.

Fred Klomp zelf, die dit jaar 80 is geworden, heeft de 80 mooiste werken van Sierk Schröder uit zijn eigen verzameling geselecteerd. In Museum Swaensteyn zijn onder andere de draperiestudies, de pastels op linnen, de naaktfiguren en vele portretten in aquarel en olieverf te zien. Op Huygens’ Hofwijck worden de opmerkelijke zelfportretten en handstudies van Schröder getoond.

Huygens’ Hofwijck is open op woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Museum Swaensteyn is open op donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Reserveer vooraf via www.hofwijck.nl en www.swaensteyn.nl.

Meer berichten