Logo hetkrantje-online.nl
<p>Diederik van Vleuten verzorgt in &#39;De aanbidding der Wijzen&#39; een theaterportret van Leonardo?Da?Vinci?(foto: Johan Witteman Driehuizen).</p>

Diederik van Vleuten verzorgt in 'De aanbidding der Wijzen' een theaterportret van Leonardo?Da?Vinci?(foto: Johan Witteman Driehuizen).

THEATER

Portret Da Vinci door Diederik van Vleuten

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Diederik van Vleuten komt woensdag 7 oktober naar Theater Ludens met zijn cabaretprogramma ‘De aanbidding der Wijzen’. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: € 19.

‘De aanbidding der Wijzen’ is een theaterportret van Leonardo Da Vinci door Diederik van Vleuten.

Van Vleuten hierover: “Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters.”

“In De Aanbidding Der Wijzen , naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide, vertel ik over mijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeer ik zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na. In een anderhalf uur durend theaterportret breng ik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, volop ruimte voor een glimlach.”

Kassa geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen ook via www.theaterludens.nl.

Meer berichten