Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jeugdtheater Dender staat zondag in Theater Ludens met de voorstelling &#39;Bliep bliep&#39; (foto: Remke Spijkers).</p>

Jeugdtheater Dender staat zondag in Theater Ludens met de voorstelling 'Bliep bliep' (foto: Remke Spijkers).

THEATER

Jeugdtheater Dender in Theater Ludens

  •   keer gelezen   Cultuur

Voorburg - Jeugdtheater Dender staat zondag 13 december in Theater Ludens met de voorstelling ‘Bliep bliep’. Aanvangstijd: 14.00 uur; toegangsprijs: € 10.

Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Je moeder heeft al een bloemetje voor je er zelf aan dacht. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tanden gepoetst, kamer opgeruimd, de was gedaan…

Tijd om ‘m even uit te zetten, maar waar is de STOPKNOP!
Met veel fysieke humor, live tekeningen en livemuziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot. Wat als sprookje begint eindigt in een verbeten machtsstrijd tussen mens en techniek. Met deze cartoontheatervoorstelling schetst theatergroep Dender een griezelig toekomstbeeld.

Dender maakt cartoontheater, een mix van fysiek theater, live tekeningen en livemuziek. Alsof er een stripverhaal voor je ogen tot leven komt. Met een stapel wit papier en een paar zwarte stiften creëert Dender een eigen visuele wereld: attributen en decorstukken worden ter plekke vliegensvlug getekend. Met live muziek- en geluidseffecten vormt het beeldende verhaal een denderend geheel. Dender blaast herkenbare situaties op tot absurde proporties, en sleept het publiek mee in z’n verwondering over de wereld. Door het fysieke spel en een minimum aan tekst zijn hun voorstellingen geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Kassa open op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl.

Meer berichten