Andrew Wright is een begenadigd internationaal concertpianist (foto: pr).
Andrew Wright is een begenadigd internationaal concertpianist (foto: pr).

Digitaal lunchconcert Koningkerk door pianist Andrew Wright

Cultuur 330 keer gelezen

Voorburg - Het digitale lunchconcert in de Voorburgse Koningkerk wordt op zondag 30 mei om 12.00 uur verzorgd door Andrew Wright. Andrew Wright brengt een programma met muziek van bekende en minder bekende componisten: naast Mozart (Sonata in Es k. 282) en Chopin (Barcarolle in F# op. 60) speelt hij ook het stuk ‘Mascarades’ van Roel van Oosten.

Andrew Wright is een veelzijdig musicus. Hij is een begenadigd internationaal concertpianist; hij is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Andrew Wright heeft een eigen lespraktijk piano en is tevens cantor-organist van de koningkerk (www.andrewwright.nl).

Het concert begint om 12.00 uur en vindt plaats zonder publiek. Het concert is te volgen via een link op de website www.muziekindekoningkerk.nl en is daar ook achteraf te beluisteren.

Mozart schreef de sonate in Es k. 282 als tiener/adolescent. De Barcarolle (Gondellied) is een bekend werk van Chopin dat hij geschreven heeft toen hij al (terminaal) ziek was. 

De compositie van Roel van Oosten is dit jaar speciaal geschreven voor Andrew Wright. Een nieuw stuk dat in dit concert haar voorpremière beleeft. De titel van het stuk verwijst aan de ene kant naar de mondmaskers die we vanwege de corona-pandemie anno 2021 allemaal dragen en aan de andere kant naar de muziekstijl van de Roel van Oosten, die vanuit een inspiratie door vooral Franse componisten toch een nieuw muziekstuk componeert. “Het is een leuk stuk om te spelen en het biedt de luisteraar een interessante en kleurrijk luisterervaring”, aldus Andrew Wright.

Uit de krant