'Onrust op Rotterdam Zuid' is een muzikale met veel humor doorweven volkstheatervoorstelling.
'Onrust op Rotterdam Zuid' is een muzikale met veel humor doorweven volkstheatervoorstelling.
het veur theater

‘Onrust op Rotterdam-Zuid’binnenkort in Veur Theater

Cultuur 182 keer gelezen

Leidschendam - Het nieuwe theaterseizoen gaat in het Veur Theater van start met een voorstelling van Jong van Hart, een amateur theatergezelschap voor en door 55-plussers. ‘Onrust op Rotterdam Zuid’ is een muzikale met veel humor doorweven volkstheatervoorstelling.

De voorstelling draait om de familie Tokkie, Cor en Joke en hun dochter Joyce. Zij wonen op Rotterdam Zuid en zijn fanatieke Feyenoordsupporters. Financieel gezien staat het water het gezin aan de lippen. Om uit de financiële ellende te komen exploiteert Cor, met behulp van zijn vriend Bertus, in zijn kelder een wietplantage Vooral Therese, de nieuwe kostgangster, heeft veel impact op het gezin. 

Bibliothecaresse Therese is een zelfbewuste dominante en uiterst beschaafde dame. De fascinatie van Cor en Bertus, een vriend van Cor, voor Therese is zo groot dat zij een lied schrijven getiteld Ode aan Therese, min of meer een soort liefdesverklaring. Een lied dat zij ten gehore willen brengen op de talentenjacht in het Wijkcentrum op het Afrikaanderplein. 

Samen met Manuela, een vrouwelijke politierechercheur die een relatie krijgt met dochter Joyce, de schoonmoeder van Cor die met een beenbreuk in huis logeert en haar Roemeense dansleraar, is de chaos compleet. Komt het aan het einde allemaal nog goed?

Te zien op donderdag 2 september om 14:30 uur in Het Veur Theater. Kaarten à €7,75 bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Uit de krant

Uit de krant