De 16-jarige Voorburgse violiste Kira van der Woerd speelt in Amsterdam op 'Klassiek op het Amstelveld' (foto: pr).
De 16-jarige Voorburgse violiste Kira van der Woerd speelt in Amsterdam op 'Klassiek op het Amstelveld' (foto: pr).

Kira uit Voorburg speelt op ‘Klassiek op het Amstelveld’

Cultuur 112 keer gelezen

Voorburg - De 16-jarige Kira van der Woerd uit Voorburg speelt op 10, 11 en 12 september tijdens de negende editie van Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. Hier spelen jonge talenten de hoofdrol. 

Het Nederlands Jeugd StrijkOrkest o.l.v. Carel den Hertog, het Nederlands Symfonie Project o.l.v. Pim Cuijpers en vele jonge solisten in de leeftijd van 12 tot en met 21 jaar spelen afwisselend met het Concertgebouw Kamerorkest, Daniel Rowland (viool), Anna Federova (piano), Maja Bogdanovic (cello), Olivier Thiery (contrabas), Floor Le Coultre (altviool), Dana Zemtsov (altviool), en Borys Fedorov (piano). De conservatoria van Amsterdam en Den Haag presenteren de top van hun studenten met het Viride Kwartet en Sasha Witteveen (contrabas). Klassiek op het Amstelveld vindt plaats in Studio150 Bethlehemkerk in Amsterdam-Noord. Voor de concerten is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Online zijn alle concerten gratis te zien via livestreams.

Drie violisten en drie pianisten tussen de 12 en 18 jaar zijn na de audities afgelopen juni geselecteerd om op te treden met het Concertgebouw Kamerorkest. In het ‘Spotlight Concert’ soleren de violisten, waaronder Kira, ieder in een deel van Tsjaikovki’s ‘Souvenir d’un lieu cher’. 

Kijk voor het volledige programma en kaarten op www.klassiekophetamstelveld.nl.

Uit de krant

Uit de krant