In haar schilderijen vermengt Wumen Ghua  historische beelden en persoonlijke fantasie (foto: Rafael Roncato).
In haar schilderijen vermengt Wumen Ghua historische beelden en persoonlijke fantasie (foto: Rafael Roncato). Rafael Roncato

Afgestudeerden KABK exposeren examenwerk

Cultuur 416 keer gelezen

Voorburg - Drie jonge talenten, die onlangs zijn afgestudeerd aan de KABK, exposeren hun eindexamenwerk bij galerie ArtiBrak. Hun werk deelt een magische sensibiliteit, waarin de transformatie van het vrouwelijk lichaam een belangrijke rol speelt.

Laurence Herfs - tekeningen

In haar werk onderzoekt Laurence Herfs het vrouwelijk lichaam in transformatie. In haar werk gebruikt Laurence Herfs een universeel thema om een persoonlijk verhaal te vertellen. Zij doet dit in een beeldtaal die deels wortelt in de kunstgeschiedenis en schept zo een indringende, gelaagde verhaallijn die zichtbaar maakt wat belaging lijfelijk doet met 

een vrouw die hier het slachtoffer van wordt.

Yota Karas - tekeningen

De Grieks-Australische Yota Karas groeide op tussen twee culturen. Op haar vele reizen zoekt ze naar patronen en verhalen die de identiteit van de mensen in hun cultuur bepalen. Tijdens corona keek ze naar binnen en vond nieuwe landschappen en figuren in haar naaste omgeving en in haar herinneringen, die ze in fraaie kleurtekeningen portretteerde. 

Wumen Ghua – schilderijen en installaties

Wumen Ghua onderzoekt in haar werk de gelaagdheid en mythische oorsprong van een bestaan dat geworteld is in Mongolië, haar geboorteland, een land met een tumultueuze geschiedenis. In haar schilderijen vermengt ze historische beelden en persoonlijke fantasie, om het concept van een onafhankelijke geschiedenis door een enkele waarnemer uit te dagen.

Tentoonstelling van 2 september tot en met 3 oktober 2021, Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg. Openingstijden: woe t/m vrij en zon 13 – 17 uur, zat. 12 -16 uur. Meer info op www.artibrak.nl.

Uit de krant