Roos Schlikker en Erris van Ginkel presenteren in Theater Ludens de toneelvoorstelling ‘Moeder van Glas’ (foto: Andy Doornhein).
Roos Schlikker en Erris van Ginkel presenteren in Theater Ludens de toneelvoorstelling ‘Moeder van Glas’ (foto: Andy Doornhein).
theater

‘Moeder van glas’ in Theater Ludens

Cultuur 126 keer gelezen

Voorburg - Productiehuis Lente, Roos Schlikker en Erris van Ginkel presenteren vrijdag 1 oktober in Theater Ludens de toneelvoorstelling ‘Moeder van Glas’. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: €20.

‘Moeder van Glas’ is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Ondertitel: ‘Gekte is dichterbij dan je denkt.’
Het wordt door Sandra Mattie, bekend van haar theaterwerk en en rollen in tv-series als ‘De Fractie’, ‘Zuidas’ en ‘Flikken Maastricht’, gespeeld als theatermonoloog.

Als kind mocht Roos heel veel. Had ze de leukste moeder van de straat? Misschien wel, maar Roos zag en voelde de effecten van de storm in het hoofd van haar moeder, die een wankel leven leidde van psychisch ziek zijn. Als ze overlijdt na een val van een trap, gaat Roos op zoek naar de vrouw achter het masker en de ziekte. 

In het EO-programma ‘De laatste 24 uur’ op NPO1 werdRoos door haar vaste schrijfpartner (en regisseur) Erris van Ginkel verrast met een scène uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie. Die scène maakte op iedereen zo’n indruk dat Schlikker en Van Ginkel eigenlijk ter plekke besloten dat dít het moment was om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan. “We gaan dit stuk zelf produceren.”

De kassa bij het theater is geopend op woensdag en zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur en een uur voor aanvang van alle voorstellingen. Kaarten zijn ook te reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl.

Uit de krant