Annette Neervoort-Zeylstra vindt haar inspiratie in tulpen- en andere bollenvelden. (foto: pr).
Annette Neervoort-Zeylstra vindt haar inspiratie in tulpen- en andere bollenvelden. (foto: pr).

Expositie ‘Denkend aan Holland’ in galerie ArtiBrak

zo 24 okt 2021, 12:01 Cultuur

Voorburg - Nog tot en met 7 november exposeren vier vrouwen in galerie ArtiBrak aan de Herenstraat 44 in Voorburg  hun visie en gedachten over ‘Holland’. Hierbij zijn ze voor een deel uitgegaan van het gedicht van de Nederlandse dichter Hendrik Marsman: Herinnering aan Holland.

Doortje van Ginneken werkt vooral met olieverf, tempera, aquarel en pen en inkt. Zij exposeert een aantal landschappen met een verhaal. Natuur en landschap staan centraal in haar werk. De grillige vormen van het menselijk lichaam, bloemen en planten spreken haar aan.

Lucy de Kruijf maakt keramiek en grafiek, waar qua techniek heel veel mogelijk is. Het houdt nooit op zoals een reactie op Marsmans’ gedicht: al die ‘water’- en ‘dijk’-lijnen.

Van Mary Bezembinder zijn Hollandse “vrouwenlandschappen” te zien. De vrouwelijke torso met haar ronde, golvende lijnen, is voor Mary een inspiratiebron. Zij zoekt een dialoog met de steen en laat daarom een deel van de steen zien, zodat de suggestie van het geheel gewekt wordt. 

Annette Neervoort-Zeylstra vindt haar inspiratie in tulpen- en andere bollenvelden. Zij brengt ze met acrylverf en oliekrijt tot uiting in haar werk. Haar werk is expressief en straalt dynamiek uit. Compositie en kleur spelen een belangrijke rol.

Uit de krant