Logo hetkrantje-online.nl
<p>Volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank (foto: Studio Edelweiss).</p>

Volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank (foto: Studio Edelweiss).

theater

Bas Birker in het Veur Theater

  •   keer gelezen   Cultuur

Leidschendam - ‘Belg’ van Bas Birker is op vrijdag 22 oktober om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater.

Bas Birker (1979) groeit op in Tilburg en ruilt na jaren in de plaatselijke horeca zijn schort in voor het podium. De comedian ontdekt wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land.

En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en Belgische kunstschilders, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

Belg is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank.

Na zijn verhuizing naar Antwerpen nestelt hij zich in de Vlaamse comedy scene met een finaleplek in Humo’s Comedy Cup en achtereenvolgens de soloprogramma’s Op weg, SOWIESO en JE MOEDER!, die alle drie op rij werden uitgezonden op de Vlaamse televisie. De stijl van Bas kenmerkt zich door een hoog tempo, scherpe tong en een flinke dosis improvisatie. Naast zijn theatershows is Bas erg actief in het Vlaamse én Nederlandse stand-up circuit, begeleidt hij al jaren nieuw talent in zijn eigen Comedy Academy.

 Kaarten à €16,50 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Meer berichten