In zijn nieuwe voorstelling gooit? Micha Wertheim ?het over een andere boeg  (foto: Merlijn Doomernik).
In zijn nieuwe voorstelling gooit? Micha Wertheim ?het over een andere boeg (foto: Merlijn Doomernik).
theater

Micha Wertheim ‘Voor heel even’ in Ludens

do 4 nov 2021, 14:00 Cultuur

Voorburg - Micha  Wertheim staat vrijdag 12 november in Theater Ludens met zijn cabaretprogramma ‘Micha  Wertheim, voor heel even’.  Aanvang: 20.30 uur; kaarten € 18,50.

De vorige voorstellingen van Micha  Wertheims   kregen in Nederland en Vlaanderen uitsluitend lovende recensies. De online voorstelling ‘Niemand Anders’ die hij vorig jaar maakte, werd unaniem geprezen als inventief, innovatief en troost gevend. NRC noemde Micha  Wertheim voor alle duidelijkheid ‘de beste cabaretvoorstelling van 2019’. 

Ruim twee uur lang vuurde  Wertheim  zijn eigenzinnige grappen, verhalen en beschouwingen af op het publiek, met als rode draad de vraag hoe we moeten omgaan met alle apocalyptische informatie die ons dagelijks overspoelt. 

In zijn nieuwe voorstelling gooit  Wertheim  het over een andere boeg. Hij zoemt in, en in, en dan nog iets verder in. Tot er heel weinig overblijft. En dan… Dan zoemt hij nóg verder in. Tot er zo weinig overblijft dat je er een hele avond mee kunt vullen: ‘Micha  Wertheim voor heel even’.  

Wertheim studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies. Hij begon met schrijven voor de faculteit en later voor de universiteitskrant Observant. Ook nam hij het initiatief tot het opzetten van een cultuurwetenschappelijk tijdschrift. Na zijn afstuderen werd hij aangenomen bij de Comedytrain. Ook begon hij met het maken van radiodocumentaires en het schrijven voor VPRO-radioprogramma De Avonden. In 2004 won Wertheim de jury- en publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. Sindsdien treedt hij op als cabaretier.

Kaarten reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl. Kassa open op woensdag en zaterdag tussen 14 en 16 uur en 1 uur voor aanvang van alle voorstellingen 

Uit de krant