Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (global warming).
Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (global warming).
THEATER

Jeugdtheater ‘Paniek in de Wolkenfabriek’

Cultuur 232 keer gelezen

Voorburg - De jeugdtheatervoorstelling ‘Paniek in de wolkenfabriek’  van Laros & de Jong beeldmakerij is zondag 20 februari te zien in Theater Ludens. Aanvangstijd: 14.00 uur; toegangsprijs: € 10 (familieticket mogelijk, zie website).

Wat wil jij worden? Een uitvinder? Een weervrouw of weerman? Een piloot? Detective? Wereldverbeteraar? Dapper? Irene is het allemaal in ‘Paniek in de Wolkenfabriek’.

Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (global warming). Deze voorstelling is een combinatie van figurentheater, pop up en projectie.  

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren. Alles gaat precies goed totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

In India wordt het plotseling veel te droog, in Kiribati weer veel te nat en op de Noordpool smelt het laatste ijs. Het weer is op hol geslagen. Er is dus haast geboden om Gerrit terug te vinden voordat er nog veel meer misgaat. Speurend naar sporen reist Irene de wereld over in haar zelfgebouwde vliegtuig. Waar is Gerrit nu? En wie heeft Gerrit gestolen? En vooral: waarom?  Het antwoord op dit alles brengt Irene en haar clubje niet alledaagse vrienden op het spoor van de dader. Er volgt een spannende en verrassende ontknoping…  Want het weer is gratis en voor niets komt de zon op, of toch niet?

Kaarten reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl. Kassa open op woensdag en zaterdag tussen 14 en 16 uur en 1 uur voor aanvang van alle voorstellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant