Ben van Oosten in een van 's werelds meest vooraanstaande concertorganisten en organist van De Grote Kerk in Den Haag (foto: pr).
Ben van Oosten in een van 's werelds meest vooraanstaande concertorganisten en organist van De Grote Kerk in Den Haag (foto: pr).

Orgelconcert Ben van Oosten in Oude Kerk te Voorburg

Cultuur 691 keer gelezen

Voorburg - Ben van Oosten geeft op zaterdag 12 maart om 20.00 uur een orgelconcert in de Oude Kerk, Herenstraat 77 te Voorburg.

Op het pas gerenoveerde hoofdorgel in de Oude Kerk zal Ben van Oosten een concert geven met werken van o.a. J.S. Bach, J. Rheinberger, César Franck, Telemann. Hij eindigt zijn concert met Introduktion und Passacaglia in d kl.t. van Max Reger.

Het orgel van de Oude Kerk gebouwd in 1878 door de firma Bätz/Witte, ook wel het “Marianne-orgel” genoemd, is een geschenk van de toen in Voorburg wonende Prinses Marianne, dochter van Koning Willem I.

Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse Internationaal Orgelfestival. Hij treedt met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde zijn reputatie als één van de vooraanstaande internationale concertorganisten. Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten een veelgevraagd docent bij internationale academies. Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire werden met talrijke internationale prijzen onderscheiden.

De toegangsprijs (incl. drankje) is €8; jongeren tot 16 jaar gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant