De prijswinnaars Trio Amare (Puya Azimi, Timen de Bruijne, Pallavi Nando Tewarie) en Damiën Heemskerk en Nina Broeva.(foto: Huygens Festival).
De prijswinnaars Trio Amare (Puya Azimi, Timen de Bruijne, Pallavi Nando Tewarie) en Damiën Heemskerk en Nina Broeva.(foto: Huygens Festival).

Twee winnaars Prinses Marianne Concours

Cultuur 713 keer gelezen

Voorburg - Het eerste Prinses Marianne Concours voor klassieke jeugdensembles (kamermuziek) leverde zondag 13 maart in Theater Ludens in Voorburg direct twee winnaars op: Trio Amare en het duo Nina Broeva (viool) en Damiën Heemskerk (piano). Het concours was een initiatief van het Huygens Festival. 

Trio Amare, met Timen de Bruijne (cello), Pouya Azimi (viool) en Pallavi Nandoe Tewarie (piano), bracht een compositie van Clara Schumann ten gehore en Nina & Damiën speelden een compositie van César Franck. De jury kwam na de optredens van de vijf deelnemende ensembles tot het eindoordeel dat beide ensembles de eerste prijs verdienden. Die bestaat uit een optreden tijdens het Openingsconcert van het Huygens Festival op vrijdag 23 september.

De deelnemers kregen ook een optreden aangeboden in de Hoeksteenkerk in Voorburg en in het Wijkleercentrum Alles voor Elkaar in Leidschendam. Het duo Tudor (cello) en Alexander (viool), het Intermezzo Ensemble van het Rotterdams Hellendaal Instituut, klarinetduo Wojciech en Peer en de prijswinnaars zijn dus zeker nog een keer te horen. Dit geldt ook voor Melisse Markesteijn (dwarsfluit) en Casper Bleichrodt (fagot) die buiten mededinging optraden. 

Op donderdag 21 april dienen het Huygens Festival en Voorburg Jazz Culinair een muzikaal voorproefje op tijdens de Amuse in de Oude Kerk te Voorburg. Van 23 t/m25 september is het Huygens Festival.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant