Gon Vandenbergh exposeert in Huygens' Swaensteyn (foto: pr).
Gon Vandenbergh exposeert in Huygens' Swaensteyn (foto: pr).

Gon Vandenbergh exposeert in Huygens’ Swaensteyn

Cultuur 455 keer gelezen

Voorburg - Dierenarts Gon Vandenbergh exposeert tot en met 10 april in museum Huygens’ Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg.

De meeste inwoners van Leidschendam en Voorburg kennen Gon Vandenbergh als een bevlogen dierenarts. Minder bekend zijn misschien haar activiteiten als beeldend kunstenaar. Op de kleine expositie kan de bezoeker vaststellen dat zij ook dat métier op hoog niveau beoefent. 

De schurende beelden zetten aan het denken. Zijn soms een commentaar op de wereld waarin zij leeft met titels als ‘2020 Corona Bitch’ of ‘De Wappie - Gekte’. Andere zijn weer geïnspireerd door persoonlijke ervaringen en van een zachte subtiliteit. 

Een deel van deze collectie keramieken is geïnspireerd door het werk van Jeroen Bosch. Diens vileine humor, absurditeit en hang naar het duistere zijn duidelijk aanwijsbaar. Harry Kortman, voorzitter van Huygens’ Hofwijck: “Beide elementen, die verwijzing naar de huidige staat van de wereld om ons heen én het appelleren aan die mysterieuze droomwereld van Bosch zijn haakjes waardoor de beelden ons op de een of andere manier fascineren”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant