Philippe Elan & Reyer Zwart
Philippe Elan & Reyer Zwart
THEATER

Chansons van Philippe Elan in Veur Theater

Cultuur 332 keer gelezen

Leidschendam - Chansonnier Philippe Elan toert dit seizoen langs de Nederlandse theaters met zijn nieuwe show ‘Tout Elan’. Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, selecteerde en bewerkte hij hiervoor een nieuwe collectie chansons van grote namen zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Ieder chanson wordt vertolkt met zorgvuldigheid en passie. De liederen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en anekdotes die er voor Philippe aan verbonden zijn. Over de liefde uiteraard, maar ook over de literatuur, de maatschappij, films en kunst. In het muzikale levensverhaal van Philippe zal ongetwijfeld het nummer ‘Adieu monsieur le professeur’ niet ontbreken. Dit nummer werd in Frankrijk massaal gezongen tijdens de herdenking van de in 2020 vermoorde leraar Samuel Paty.

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum ‘Chansons Classiques’, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, en behoort ondertussen tot de beste chansonstemmen van Nederland. In september 2021 verschijnt op Challenge Records een nieuw studio album van Philippe Elan en Reyer Zwart met de titel ‘Quelques mots d’amour’. “Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire... een tour de chant van een bijzondere klasse”, aldus Jacques D’Ancona in Dagblad vh Noorden over Ma France en Chansons.

Tout Elan is op zondag 20 maart om 14:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à €18 incl. consumptie én hapjes bij de naborrel bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant