Paul Reijenga, eigenaar van Drumschool Voorburg en organisator van de Voorburgse Popprijs (foto: Nine Images).
Paul Reijenga, eigenaar van Drumschool Voorburg en organisator van de Voorburgse Popprijs (foto: Nine Images).
Om de Voorburgse Popprijs

Finale Battle of the Bands in Theater Ludens

Cultuur 749 keer gelezen

Voorburg - Na de voorrondes op een aantal scholen en podia in de gemeente Leidschendam-Voorburg gaan er acht bands op 2 april vanaf 19.00 uur in Theater Ludens tijdens de Battle of the Bands 2022 strijden om de Voorburgse Popprijs. De toegang is gratis en je kunt vrij in - en uitlopen.

“Als grote muziekschool en Theater Ludens als cultuurhotspot van de gemeente willen wij heel graag de pop - en bandjescultuur binnen de gemeente stimuleren”, aldus Paul Reijenga, eigenaar van Drumschool Voorburg. “Wij organiseren daarom ook al een aantal jaar gezamenlijk het maandelijkse Pop café in zowel theater Ludens als het Veur Theater. Leidschendam-Voorburg is van oudsher natuurlijk een echte beatstad, denk maar aan Earth & Fire en aan The Sandy Coast, en van latere periode The Raspers en Captain Midnight.”

“En er loopt nog steeds heel veel jong muzikaal talent rond”, meent Reijenga. “Er begint langzamerhand ook best wel weer een bandjescultuur te ontstaan. In mijn oefenruimte aan de Groene Zoom wordt wekelijks door diverse bands gerepeteerd met musici tussen de 13 en de 77 jaar. Toch zijn er nog steeds veel jonge talenten die niet in een bandje spelen terwijl ze dat eigenlijk best heel graag zouden willen. Sommigen hebben het gevoel dat ze wellicht niet goed genoeg zijn en anderen hebben toevallig niemand binnen de vriendenkring die gitaar speelt, drumt of zingt. Ik denk dat door een evenement als dit, en dan gaat het niet alleen om het wedstrijdelement maar ook gewoon om een toffe rock & roll avond, de jonge kids zien hoe gaaf het is om in een band te spelen, op te treden en deel uit te maken van de LV-popscene.”

De bandcontest richt zich op alle VO-scholen binnen de gemeente. “Ik heb altijd een erg goed en leuk contact met de enthousiaste muziekdocenten van deze scholen en zij hebben op mijn verzoek hun leerlingen gestimuleerd om (als ze die nog niet hadden) bands te formeren en zich in te schrijven voor de contest”, vertelt Reijenga. “Dat heeft echt heel goed gewerkt want we hebben echt veel inschrijvingen gekregen. Daar zitten uiteraard ook leerlingen bij die wij wekelijks bij de drumschool zien rondlopen.

Na de voorrondes op een aantal scholen en podia in de gemeente zijn er uiteindelijk acht bands overgebleven die op 2 april in Theater Ludens gaan strijden om de eer en de prijzen. Elke band speelt dan twee songs met professioneel licht en geluid. De driekoppige jury bestaat uit een gitarist/zanger/songwriter, een producer en een programmeur van een bekend regionaal festival. Zij gaan de bands beoordelen op muzikaliteit, samenspel, performance, uitstraling, sound en originaliteit. “Het gaat dus niet louter en alleen om perfectie en het maakt niet uit of je eigen liedjes of covers speelt, zolang het maar met hart en ziel gespeeld wordt”, geeft Reijenga aan.

Hij heeft er zin in: “Wij verwachten een kolkend theater en een waanzinnige feel-good muziekavond. Zo’n avond waardoor je de hele volgende dag met een grote smile op je gezicht rondloopt. Er zijn echt een paar hele serieuze prijzen te winnen maar die houden we nog geheim tot aan de prijsuitreiking.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant