Lonneke Dort 'Allemaal of niemand' (foto: Joshua Bakarbessy).
Lonneke Dort 'Allemaal of niemand' (foto: Joshua Bakarbessy).
THEATER

‘Allemaal of Niemand’ in Het Veur Theater

Cultuur 53 keer gelezen

Leidschendam - Lonneke Dort zou willen leven als kluizenaar, maar kan het niet over haar hart verkrijgen om de mensheid achter te laten. Ook als dit betekent dat ze regelmatig ‘doei’ roept, maar niemand iets terugzegt.

In Allemaal of niemand geeft Lonneke Dort ruimte aan al haar grillige en schurende observaties waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen. Haar tweede cabaretprogramma gaat over niets bijdragen aan de wereld, gadgets, voelen dat je leeft en niet meer weten hoe tonic smaakt omdat er steeds gin in zit. Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. 

Na het afronden van haar studie aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) wint Lonneke in 2011 het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret Festival. Ook start ze haar opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. 

In 2017 wint ze de AKF Sonneveldprijs (juryprijs) tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schrijft hierover: ‘Er klopt iets niet aan deze vrouw, merkten we na de halve finales op. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en Lonneke weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.’

Allemaal of niemand van Lonneke Dort is op zaterdag 16 april om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à €16,50 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Uit de krant