Dagorkest Vlietstreek (archieffoto).
Dagorkest Vlietstreek (archieffoto).

Dagorkest Vlietstreek viert 10-jarig bestaan

Cultuur 90 keer gelezen

Voorburg - Dagorkest Vlietstreek is een onderdeel van Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg en bestaat volgende maand 10 jaar. 

Dit orkest is opgericht naar aanleiding van een gesprekje met een paar muzikanten die in ons muziekcentrum overdag aan het repeteren waren. Aan deze muzikanten werd de vraag gesteld waarom zij overdag repeteerden in plaats van ’s avonds. Het antwoord was: “Wij hebben geen dagelijkse werkzaamheden meer te verrichten en willen toch nog steeds wat leuke muziek maken. Daarom repeteren wij overdag een paar uurtjes en gaan dan huiswaarts. Dit zette Gerard Arends aan het denken en samen met zijn broer (ook een muzikant en dirigent) presenteerde hij een plan van aanpak om een dagorkest op te starten. Er werd een repetitiedag uitgekozen en Dagorkest Vlietstreek was geboren. De vereniging heeft het geluk te beschikken over een eigen clubgebouw Marcanto Muziekcentrum waarin de repetities konden worden gehouden 


Gerard Arends (foto: Koos van Oosten).

Op 12 mei 2012 werd de eerste repetitie gehouden in het  Muziekcentrum met 8 muzikanten. In de afgelopen 10 jaar is het orkest uitgegroeid tot 45 spelende leden. Voor het repertoire werd gekozen voor lichte en goed herkenbare muziekstukken waarbij het publiek zich zal kunnen vermaken. Dus geen zware muziek, maar het lichte genre zoals Operettemuziek en onsterfelijke krakers. Ook een aantal marsen en/of bekende stukken werden snel eigen gemaakt en op diverse evenementen ten gehore gebracht. Een voorbeeld hiervan is “W’ll Meet Again” bekend geworden door Vera Lynn gedurende de 2e wereldoorlog. Wij gebruiken dit nu om onze concerten af te sluiten. Het orkest staat onder leiding van Ben Arends die zelf een enthousiast basspeler is. Op zaterdag 14 mei wordt dit jubileum met orkestleden en hun partners gevierd met koffie met gebak, een puzzelrit, een jubileumconcert en een gezamenlijke maaltijd in Marcanto.

Het orkest staat onder leiding van Ben Arends een gedreven maar gezellige dirigent die zelf een enthousiast Basspeler is . Als lijfspreuk heeft hij “muziek is emotie”. Hij haalt het beste uit het orkest naar boven.

Een extra aanleiding om het jubileum te vieren is dat het orkest intussen gegroeid is naar een volwaardig Harmonieorkest dat volledig operationeel is. Jaarlijks worden verschillende concerten verzorgd, waarbij een aantal leuke, vaak hilarische, acts wordt gebracht.

Ben Arends.

Op zaterdag 14 mei wordt dit jubileum met orkestleden en hun partners gevierd waarbij wordt begonnen met koffie met gebak. Er is een puzzelrit uitgezet naar een locatie waar in de openlucht een jubileumconcert wordt verzorgd. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in Muziekcentrum Marcanto .

Het Dagorkest Vlietstreek kan op enkele plaatsen nog muzikanten plaatsen, zoals een vibrafonist hoornisten en trompettisten. Bent U nieuwsgierig geworden kom dan naar ons Muziekcentrum Marcanto aan de Groene Zoom 12, Den Haag. Gerepeteerd wordt elke donderdag van 10 tot 12 uur met daarin een korte pauze. U kunt dan kennismaken met de dirigent en de orkestleden. Heeft U nog een instrument breng dat dan mee en mogelijk kunt U een paar stukken meespelen. Neem voor nadere informatie contact op met Gerard Arends via tel. 0610942085 of g.j.b.arends40@gmail.com. Kijk ook op www.stcaecilia.nl.Uit de krant