Nu de strijd met corona is geluwd kan en mag er weer worden gezongen door het kamerkoor Ad Novum (foto: pr).
Nu de strijd met corona is geluwd kan en mag er weer worden gezongen door het kamerkoor Ad Novum (foto: pr).

Alsnog vrijheidsconcertAd Novum in Oude Kerk

Cultuur 519 keer gelezen

Voorburg - Kamerkoor Ad Novum brengt onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw en met medewerking van Mette Seidel (cello) en Antal Sporck (piano) een concert op 14 mei om 15.30 in de Oude Kerk te Voorburg. 

Twee jaar geleden stond Nederland en ook het kamerkoor Ad Novum in de startblokken om 75 jaar vrijheid te vieren. Toen werd plotseling de hele wereld overvallen door corona. Het virus maakte vele slachtoffers en beroofde ons allen van onze dagelijkse bewegingsvrijheid. Ook het geplande concert kon niet doorgaan.

Nu is die strijd met corona geluwd en kan en mag er weer worden gezongen. Maar komt de oorlog plotseling weer akelig dichtbij: woede, angst, dreiging, honger, wreedheid, vlucht, vernietiging en dood zijn dagelijks in het nieuws. Zestig procent van onze jeugd is bang dat de oorlog ook hier zal komen.

Maar het concert gaat nu wel door. Op het programma staat een aantal liederen over vechten, vrede en vrijheid, met muziek van o.a. Dvorak, Flothuis, Elgar, Nystedt en Mendelssohn. Na afloop krijgt men een drankje aan geboden. 

Kaarten á €15 (kinderen t/m 16 jaar €7,50) voor dit concert kunt u reserveren via info@kamerkooradnovum.nl. Kijk voor meer informatie ook op kamerkooradnovum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant