Ben van den Dungen heeft met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelde op meer dan 80?cd’s.
Ben van den Dungen heeft met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelde op meer dan 80?cd’s.

‘Tribute to John Coltrane’ in Theater Ludens

Cultuur 266 keer gelezen

Voorburg - Ben van den Dungen  Quartet brengt op vrijdag 13 mei een hommage aan de legendarische saxofonist John  Coltrane’ in Theater Ludens. Aanvangstijd:  20.30 uur; toegangsprijs: € 17,50.

John  Coltrane, ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke  tenor saxofonisten  aller tijden. Trane werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ ‘Kind of Blue’ op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De  LP’s  ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker. 
In de jaren zestig formeerde  Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg  hij een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De  moderne  jazz was geboren met beroemde albums als ‘Impressions’ en ‘Love Supreme’.

Ben van den Dungen  Quartet

Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt hij op meer dan 80 cd’s. In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in  Cafe  Central in Madrid. Daarover schreef Trouw: “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt.” In 2016-2017  tourde  Ben met het programma ‘Blue  Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door  Zuid-Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit, genaamd  ‘2Sessions’.

Kaarten verkrijgbaar via www.theaterludens.nl, op woensdag of zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur en vanaf een uur voorafgaand aan voorstellingen aan de kassa.

Uit de krant