De gekozen Talents Streetdance, Louise en VTI met jury en presentatoren (foto: Dennis Simonis).
De gekozen Talents Streetdance, Louise en VTI met jury en presentatoren (foto: Dennis Simonis).

Jeugdjury kiest band met wildcard Podium Talentenloods

Cultuur 427 keer gelezen

Voorburg - Vanuit Theater Ludens vond zaterdag 21 mei een gevarieerd live Podium Talentenloods plaats. 

De jury koos als Two Talents voor het Slotpodium Streetdance van Ballet & Dansstudio Door Laverman en het Flamengo-harpspel van Louise Janssen-Boudon van Gymnasium NOVUM. Polat Akkus vertelde over de Sportklas van het Veurs Lyceum, waar ze iedere drie weken een andere sport krijgen.

Schaatstalent Julie van Santen uit Stompwijk kreeg opnieuw groot applaus voor haar trofee Sporttalent.

Marlin de Vil en Kate Oram vertelden over het queer zijn en traden spontaan samen op met de assistent-presentator van Angelique Schipper. Bruno Strzelcyk van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam nam achter het drumstel plaats om hun nummer te begeleiden.

Kittu Hu en Gabriel Janiszewki waren deze keer de creatieve makers van het technische Corbulo College. Elise Willé is een van de talentvolle jongerendebaters van het Veurs Lyceum en wil door middel van kunst haar blik op de samenleving laten zien met respect voor juist jezelf durven zijn. 

Tijdens het juryberaad gaf Elodie Springer een demo van Japans trommelen en liet het publiek meeklappen. De jeugdjury van het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam maakte het spannend. Van de twee optredende bands kozen zij voor VTI van het Gymnasium NOVUM.

Op 3, 4 en 5 juni wordt de uitzending om 20.00 uur herhaald op Midvliet.nl. Inclusief de optredens van de twee klassieke dansgroepen van Ballet & Dansstudio Door Laverman. 

Het volgende Podium Talentenloods is donderdag 29 september. Doe mee en geef je op via talentenloods.nl.

Uit de krant