Patricia Goduto leefde haar droom maar werd 8 jaar lang met psychische klachten opgenomen. Nu is ze terug (foto: Eus Driessen).
Patricia Goduto leefde haar droom maar werd 8 jaar lang met psychische klachten opgenomen. Nu is ze terug (foto: Eus Driessen).
THEATER

Comeback ex-psychiatrisch patiënt in Het Veur Theater

Cultuur 501 keer gelezen

Leidschendam - De Heemskerkse zangeres Patricia Goduto, ex- psychiatrisch patiënt, keert terug in het theater om haar droom na te jagen. Zij treedt op 4 juni op in het Veur Theater te Leidschendam.

Nu staat zij met het autobiografische muziektheatervoorstelling Code Rood op de planken. Een positief verhaal in een tijd waarin de GGZ onder grote financiële druk staat en GGZ-instellingen een miljoenenverlies lijden. 

De Heemskerkse Patricia Goduto begint in het jaar 2000 haar carrière als zangeres binnen Stage Entertainment. Zij staat in de grote theaters van Nederland en leeft haar droom. Haar wereld stort echter volledig in. Ze wordt psychisch ernstig ziek en zit maar liefst acht jaar opgesloten binnen de psychiatrie. 

In deze tijd maakt Jessica Villerius de documentaire ‘DIS is Patricia’ over haar. Patricia weet te herstellen, ondanks dat artsen haar ‘ongeneselijk ziek’ hadden verklaard. Nu verweeft zij haar indringende ervaringen en rake boodschap in autobiografisch muziektheater om haar publiek te inspireren en taboes te doorbreken.

De Stichting Patricia Goduto doorbreekt taboes op psychische kwetsbaarheden en inspireert mensen hun hart te volgen.

Zie www.hetveurtheater.nl.

Uit de krant