De Andersons in 'Een mooiere wereld' (foto: Corné van der Stelt).
De Andersons in 'Een mooiere wereld' (foto: Corné van der Stelt).

Andersons zoeken toevlucht bij schrijfster Pippi Langkous

Cultuur 370 keer gelezen

THEATERCONCERTTheaterduo De Andersons komt zaterdag 28 mei naar Theater Ludens met hun concert  ’Een mooiere wereld’. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs:  €18.

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren  voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?     

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. De Andersons zijn jonge ouders die op bezoek gaan bij Astrid  Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft.

Het gezelschap De Andersons (bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart) wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten De Andersons een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met dichter en schrijver Sjoerd Kuyper. 

Kaarten verkrijgbaar via www.theaterludens.nl, op woensdag of zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur en aan de kassa vanaf een uur voor de voorstellingen.

Uit de krant