Eindelijk kan op zaterdag 22 augustus het 21e Cultureel Zomerfestival weer eens plaatsvinden in Voorburg (archieffoto).
Eindelijk kan op zaterdag 22 augustus het 21e Cultureel Zomerfestival weer eens plaatsvinden in Voorburg (archieffoto).

Cultureel seizoen gaat weer van start met Zomerfestival

Cultuur 1.168 keer gelezen

Voorburg - Na twee jaren van stilte vanwege Corona is het eindelijk weer zover en kan op zaterdag 27 augustus het 21e Cultureel Zomerfestival in Voorburg plaatsvinden. Dit mede dankzij de welwillende medewerking van de winkeliersvereniging Julianabaan, de gemeente Leidschendam Voorburg en een aantal trouwe sponsoren.

Het is wederom een afwisselend programma geworden met voor elk wat wils. Hoewel dit jaar iets kleiner van opzet, meent de organisatie er ook nu weer in geslaagd te zijn een uitermate gevarieerd en verrassend festival te presenteren, met een kwalitatief prima muzikaal programma op drie locaties en last but not least een cultuurmarkt over het hele festivalterrein met meer dan 50 kramen. Dit om te laten zien wat Leidschendam-Voorburg allemaal op onder meer muzikaal, sportief en cultureel gebied te bieden heeft.

Onder meer zijn er op het Ludenspodium bij de HEMA/AH in het centrum van het winkelgebied optredens van de muziekvereniging Forum Hadriani, een onvervalste vijftiger jaren rockband The Roustabouts, een Cliff Richard tributeband en de winnaars van de PopDelft Music Award 2021, Fleetwood Maniacs. Bij lunchroom Noonies zijn er semi akoestische acts, zoals Het Projectje, Dear Francis en de sixties band The Scarlets en bij Café Het Wapen van Voorburg kun je terecht voor een aantal Nederlandstalige acts, waaronder Jan Raats en Hans de Bruijn.

Het festival vindt plaats in en rondom het winkelcentrum de Julianabaan aan de Koningin Julianalaan in Voorburg en duurt van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Uit de krant