In Venus, Moed en Liefde begeleidt het Alkyona Quartet de sopraan Elisabeth Hetherington en De Dutch Don’t Dance Division (foto: Frank Rozenberg).
In Venus, Moed en Liefde begeleidt het Alkyona Quartet de sopraan Elisabeth Hetherington en De Dutch Don’t Dance Division (foto: Frank Rozenberg).
Klassiek genieten

Sterren stralen op het Huygens Festival

Cultuur 499 keer gelezen

Voorburg - Het Huygens Festival 2022 belooft weer drie dagen klassiek genieten van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september. Met een kleine 40 optredens in zes locaties in het Huygenskwartier Voorburg is er een veelheid aan klassieke muziek, maar ook dans en poëzie. 

Burgemeester Bijl opent het Huygens Festival 2022 op vrijdagmiddag in de Oude Kerk bij het Openingsconcert met jeugdensembles. Vrijdagavond reikt wethouder Belt tijdens ‘Venus, Moed en Liefde’ de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2022 uit. 

Zaterdag is er een keur aan optredens in de Oude Kerk, de Franse Kerk, De Voorhof, Museum Swaensteyn, Huygens’ Hofwijck en ANNA Vastgoed & Cultuur (Herenstraat 42). Op zaterdag bijten Joram van Ketel (trombone) en Iddo van van der Giessen (orgel) de spits af met ‘Ruimtereis’: een bijzondere voorstelling waar de ruimte van de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg volop voor wordt gebruikt. Zaterdag staan vrouwelijke componisten ook centraal in het liederen-programma van Maarten Karres (bas-bariton) & Maarten Koen (piano). Een ander soort ster is de dichter/schrijver Ilja Leonard Pfeijffer die gedichten voor zal dragen (met tussendoor muziek) en ook geïnterviewd zal worden. 

Zaterdagavond is gewijd aan Ode aan de Vrouw, Meer dan Opera! met bekende (en ook iets minder bekende) melodieën waar vrouwen een hoofdrol in spelen. Het optreden van het Sintiromarus mag natuurlijk niet onvermeld blijven: Blishta Zaffia Hoopman staat als vrouwelijke helft van het duo immers als een echte ster op de festivalposter. 

Op zondagmiddag staat het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen. In het voorprogramma straalt een jonge ster: de achtjarige pianiste Yulianna Beziazychna uit Oekraïne die in Wassenaar woont. Naast het slotconcert is er zondag ook een extra Vrienden van het Constantijn Sinfonietta concert. 

Zie voor meer info over het programma en tickets www.huygensfestival.nl.

Uit de krant