Laros & De Jong zijn meesters in het creëren van prachtige pop-up decors.(foto: pr).
Laros & De Jong zijn meesters in het creëren van prachtige pop-up decors.(foto: pr).

[THEATER[’Paniek in de wolkenfabriek’ in Theater Ludens

Cultuur 313 keer gelezen

Voorburg - Jeugdtheater/Beeldenmakerij Laros en De Jong geeft zondag 25 september in Theater Ludens de jeugdvoorstelling ‘Paniek in de wolkenfabriek’ (4+).  Aanvang: 14.00 uur, kaarten 10 (normaal) of 8,50 (p.p. bij 3 of 4 personen). 

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren, alles gaat perfect, zoals altijd. Totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis! 
In India wordt het plotseling veel te droog, in Kiribati weer veel te nat en op de Noordpool smelt het laatste ijs. Het weer is op hol geslagen! Er is dus haast geboden om Gerrit terug te vinden voordat er nog veel meer mis gaat. Speurend naar sporen reist Irene de wereld over in haar zelfgebouwde vliegtuig. Waar is Gerrit nu? En wie heeft Gerrit gestolen? En vooral: Waarom? 

Het antwoord op dit alles brengt Irene en haar opgeduikelde clubje niet alledaagse vrienden op het spoor van de dader. Er volgt een spannende en verrassende ontknoping… Want het weer is gratis en voor niets komt de zon op…toch? 

Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (opwarming van de aarde). Laros & De Jong zijn meesters in het creëren van prachtige pop up decors. Deze voorstelling is een combinatie van figurentheater, pop-up en projectie. Beeldend en verrassend! 

Kaarten via www.theaterludens.nl, of aan de kassa op zaterdag tussen 14.00 - 16.00 uur en één uur voor een voorstelling. 

Uit de krant

Uit de krant