De imposante Jerusalem Passion wordt uitgevoerd door een deel van het JP-koor o.l.v. Hans Matla met daarbij diverse solisten en begeleiders.
De imposante Jerusalem Passion wordt uitgevoerd door een deel van het JP-koor o.l.v. Hans Matla met daarbij diverse solisten en begeleiders.

Verkorte versie Jerusalem Passion in de Koningkerk

Cultuur 417 keer gelezen

Voorburg - In de Koningkerk kan men op zondagmiddag 26 maart luisteren naar een verkorte versie van de Jerusalem Passion (JP). 

Een muzikaal verhaal met als thema ‘De hoop op eenheid van de mens’. Dit imposante werk wordt uitgevoerd door een deel van het JP-koor o.l.v. Hans Matla met daarbij diverse solisten en begeleiders. De echte Jerusalem Passion is een modern/klassiek, avondvullend, muziekstuk voor declamator, vijf solisten, zesstemmig koor, piano, orgel, combo en groot symfonieorkest. 

De JP is in Nederland en internationaal inmiddels een aantal keer in de originele versie uitgevoerd, maar ook in een ingekorte versie. Daarnaast zijn er ook delen uitgevoerd in kerkdiensten en bij bijzondere gelegenheden en zo komt de verkorte versie van de JP nu ook naar de Koningkerk.

Er wordt veel interesse voor dit concert verwacht. Aangeraden wordt daarom om u aan te melden via: www.muziekindekoningkerk.nl. Men kan maximaal 4 personen opgeven per aanmelding. Na aanmelding ontvangt u een (digitale) bevestiging. Deze bevestiging geldt als toegangsbewijs.

Het concert begint om 14:30 uur en duurt 1,5 uur. Na het concert kunt u met een hapje en een drankje nog gezellig wat napraten. Aan het eind van het concert wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage in de gemaakte kosten voor dit concert.

Uit de krant